Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Μπραντ Πιτ και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο διάσημος ηθοποιός δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να θυμηθεί πρόσωπα, που έχει ήδη συναντήσει.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire ο Μπραντ Πιτ σόκαρε, αποκαλύπτοντας πως για χρόνια έκανε χρήση ναρκωτικών. Τώρα, έρχεται στο φως άλλο ένα κομμάτι της ίδιας συνέντευξης, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Σύμφωνα με το News ο Χολιγουντιανός σταρ και αρραβωνιαστικός της Αντζελίνα Τζολί εξομολογήθηκε πως δεν θυμάται πρόσωπα, ξεχνά δηλαδή ότι ήδη γνωρίζει κάποιον άνθρωπο κι αυτό του προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά του.

Τόσοι πολλοί με μισούν, γιατί νομίζουν ότι δεν τους θυμάμαι και κατ’ επέκταση πως δεν τους σέβομαι δηλώνει ο Πιτ και προσθέτει:
Πού και πού, κάποιος θα μου θυμίσει πού γνωριστήκαμε και τον ευχαριστώ που με βοηθάει να θυμηθώ. Με θεωρούν εγωιστή και ψώνιο, αλλά και για μένα είναι μυστήριο. Δεν μπορώ να αποτυπώσω στη μνήμη μου ένα πρόσωπο, παρόλο που η αισθητική παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη ζωή μου.

Ο ίδιος καταλήγει πως σκοπεύει σύντομα να επισκεφθεί ειδικό και να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό του. Ωστόσο, η νευροεπιστήμονας Μαρλίν Μπέρμαν από το Κάρνεγκι Μέλον, που διάβασε τη συνέντευξη, τον προσκάλεσε για τεστ στο πανεπιστήμιο, μιας και όπως όλα δείχνουν ο ηθοποιός μάλλον πάσχει από προσωποαγνωσία.

Μια πάθηση, που εκδηλώνεται σε έναν στους 50 ανθρώπους και σε σοβαρές περιπτώσεις, οι πάσχοντες δεν αναγνωρίζουν ούτε τον ίδιος τους τον εαυτό στον καθρέφτη!
Φανταστείτε ότι ο εγκέφαλος είναι ένα δίκτυο από ηλεκτρικές συνδέσεις, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται στην αναγνώριση προσώπων. Όταν κάποια χαλάει, αυτό επηρεάζει πολλές λειτουργίες εξηγεί η Μπέρμαν.




Πηγή : prismanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου