Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ρωσία: Οι S-300 παράγοντας σταθεροποίησης για Συρία – Ισραήλ: «ξέρουμε τι να κάνουμε»


Η επιμονή της Ρωσίας πως δεν πρόκειται να αρνηθεί το ενδεχόμενο εξοπλισμού της Δαμασκού με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 έχει προκαλέσει την οργή του Τελ Αβίβ και της Ουάσιγκτον. Η υπεροπλία της ισραηλινής αεροπορίας αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το Τελ Αβίβ σε βάρος της Συρίας.

Η Ρωσία δεν προτίθεται να ακυρώσει τα σχέδιά της να προμηθεύσει την Συρία με συστοιχίες προηγμένων αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, καθώς το εν λόγω σύστημα μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός αποτροπής κατά της διεθνοποίησης της συριακής εμφύλιας σύρραξης, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μόσχας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ.

«Πιστεύουμε ότι η παράδοση [των S-300] είναι ένας παράγοντας σταθεροποίησης, και πως τέτοιου είδους βήματα συγκρατούν, ποικιλοτρόπως, κάποιους θερμοκέφαλους από τη διερεύνηση σεναρίων μέσω των οποίων η εν λόγω σύρραξη θα μπορούσε να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή εξωτερικών δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριάμπκοφ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Μόσχα.

Υπενθυμίζεται πως το ενδεχόμενο εξοπλισμού του συριακού καθεστώτος με το σύστημα S-300 έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον υπουργό Άμυνας του εβραϊκού κράτους, Μοσέ Γιαλόν, να απαντά στις δηλώσεις Ριάμπκοφ προειδοποιώντας πως εάν οι πύραυλοι παραδοθούν, «θα ξέρουμε τι να κάνουμε».

Η υπεροπλία της ισραηλινής αεροπορίας αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το Τελ Αβίβ σε βάρος της Συρίας.
 



Πηγή : skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου