Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μήνυμα Βενιζέλου προς Μαξίμου: «Χωρίς ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δεν γίνεται»

Μήνυμα Βενιζέλου προς Μαξίμου: «Χωρίς ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δεν γίνεται»
Το σαφέστατο μήνυμα πως χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν σχηματίζεται κυβερνητική πλειοψηφία έστειλε προς το Μαξίμου ο Βαγγέλης Βενιζέλος με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο επιλέγοντας μια αμιγώς κομματική συνεδρίαση για να ανεβάσει τους τόνους τόσο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία όσο και προς τη Δημοκρατική Αριστερά.
Η προειδοποίηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την οποία επανέλαβε άλλωστε και χθες από τη Χαλκίδα, ήρθε ενόψει της σημερινής σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων με θέμα αιχμής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αν και ο κ. Βενιζέλος προϊδέασε για συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης που θα γίνει κατά τη συνάντηση των τριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σφόδρα ενοχλημένος από τις εξελίξεις γύρω από το σχέδιο νόμου κατά της ρατσιστικής βίας, η δυσφορία που εκδήλωσε ωστόσο δεν είναι τίποτε άλλο από συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για το ότι πρωτοβουλίες και προτάσεις νόμου της Ιπποκράτους παραπέμπονται από την κυβέρνηση στις ελληνικές καλένδες. Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ, οι παρατηρήσεις του κ. Βενιζέλου εστιάστηκαν στο ότι αποφεύγει την ανάληψη δύσκολων αποφάσεων.

«Η ΝΔ ΞΕΧΝΑ...». «Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η ΝΔ νομίζει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μία δικιά της μονοκομματική κυβέρνηση» είπε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με την επισήμανση πως «αν και είμαστε καλόπιστοι δεν ανεχόμαστε μία ανιστόρητη, κουτοπόνηρη και άδικη κατανομή του κόστους και του οφέλους σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης».
Στην ίδια γραμμή, ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατηγόρησε ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία ότι όχι μόνο ενοχλείται από «υπεύθυνες και τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ» αλλά συγχρόνως προσπαθεί παιδαριωδώς να οικειοποιηθεί προτάσεις του μέσα από την καθυστέρηση. Εκ των πραγμάτων, η κριτική του άγγιξε και υπουργούς της κυβέρνησης όπως  τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο εμμέσως κατηγόρησε ότι πριν από έναν μήνα απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «και χθες είπε ότι είμαστε στα πρόθυρα της αποδοχής της μείωσης».

«ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ». Επίσης ο κ. Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του και στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση σχολιάζοντας με νόημα σε σχέση με το πρόγραμμα για την ανάσχεση της ανεργίας που προώθησε το ΠΑΣΟΚ: «Είναι αστείο να πρέπει να αγωνιζόμαστε να πείσουμε για το αυτονόητο. Είναι ανιστόρητο και μυωπικό το επιχείρημα ότι η αγορά εργασίας αυτορρυθμίζεται και λύνει το πρόβλημα της απασχόλησης».
Στο στόχαστρο του κ. Βενιζέλου μπήκε όμως και η Δημοκρατική Αριστερά. «Ο τρίτος εταίρος, που ζει μια νέα εμπειρία συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα ευθύνης, θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας αποφεύγοντας τις πιο κρίσιμες στιγμές τα βάρη των δύσκολων αποφάσεων» σχολίασε δηκτικά, ενώ στη δευτερολογία του άφησε αιχμές για την ευρωπαϊκή συμπεριφορά του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου. «Μπορεί η μέλισσα να πηγαίνει σε πολλά λουλούδια για να πάρει νέκταρ, αλλά τα κόμματα έχουν, στην Ευρώπη τουλάχιστον, θεσμικότητα και ιστορικότητα» παρατήρησε και πρόσθεσε ότι «όποιος θέλει να φλερτάρει με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν κανόνες και όροι συμμετοχής».
«Δεν χαρίζουμε τη διακυβέρνηση σε κανέναν»
Επανέλαβε το αίτημά του για ανασχηματισμό, κατά τη σύνοδο της ΚΕ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση αλλά και αξιοποίηση προσώπων. «Δεν χαρίζουμε την υπόθεση της διακυβέρνησης του τόπου και της εξόδου από την κρίση σε κανέναν» επισήμανε σημειώνοντας συγχρόνως πως τα μη πολιτικά πρόσωπα που υπέδειξε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι αθόρυβα και υποδειγματικά.




Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου