Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μειώνεται ο πληθυσμός μεγάλου αριθμού πτηνών που ζουν στην Ευρώπη


Από μείωση του πληθυσμού του κινδυνεύει ένας μεγάλος αριθμός πτηνών που ζουν εκ φύσεως σε άγρια κατάσταση στο ευρωπαϊκό έδαφος. Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, τη στιγμή που τα άγρια αυτά πτηνά είναι κατά πλειοψηφία τους αποδημητικά. Μιλώντας σε σεμινάριο για την αξίας της βιοποικιλότητας ο Γιώργος Αρέστη, δικαστής του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε εκτεταμένα στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πουλιά.
Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν περίπου 80 δικαστές και εισαγγελείς, και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου BIOforLIFE. Το έργο ανέλαβε εκστρατεία ευαισθητοποίησης των Κυπρίων που πραγματοποιείται μέσω ΜΜΕ και άλλων εκδηλώσεων για τη σημασία της βιοποικιλότητας στη ζωή μας. Διαπρεπείς ομιλητές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την Ελλάδα και την Κύπρο αναλύουν σημαντικές ευρωπαϊκές Οδηγίες σχετικές με τη βιοποικιλότητα και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, που αποτελούν και μέρος της κυπριακής νομοθεσίας, και αναφέρθηκαν στη σχετική ευρωπαϊκή νομολογία όπως εξελίσσεται.

Στην ομιλία της η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Terra Cypria Δρ Άρτεμις Γιορδαμλή εστίασε στα περιβαλλοντικά δικαιώματα του πολίτη και στις ευθύνες του κράτους για προστασία της εθνικής και ευρωπαϊκής βιοποικιλότητας. Το επικοινωνιακό έργο BIOforLIFE συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της Ε.Ε. Οι Κύπριοι εταίροι είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος, το συγκρότημα ΔΙΑΣ, το Ίδρυμα Terra Cypria, η τηλεόραση «Σίγμα» και το συμβουλευτικό γραφείο GrantXpert.




Πηγή : sigmalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου