Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ζοζέ Μουρίνιο: συγκινητική επιστροφή

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του από το Στάμφορντ Μπριτζ, ο Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε χθες και τυπικά στην Τσέλσι, αφού όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Λονδίνου, ο «σπέσιαλ άνθρωπος», που της χάρισε δύο πρωταθλήματα Αγγλία το 2005 και το 2006, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.
Η συγκίνηση ήταν εμφανής και στις δύο πλευρές: «Ηταν και παραμένει μια ιδιαιτέρως δημοφιλής προσωπικότητα στον σύλλογο και όλοι εδώ ανυπομονούν να δουλέψουν και πάλι μαζί του», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Τσέλσι, Ρον Γκούρλεϊ.
«Τώρα μπορώ πια να πω ότι είμαι ένας από εσάς», είπε σε μήνυμά του χθες προς τους φίλους της Τσέλσι ο κ. Μουρίνιο, μιλώντας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού του συλλόγου. «Δεν κρύβω ποτέ ότι στο ποδόσφαιρο έχω δύο αγάπες, την Ιντερ και την Τσέλσι, και η Τσέλσι είναι πιο σημαντική για μένα».
Στη Ρεάλ, πάντως, δεν πρόκειται να λείψει και πολύ από ό,τι φαίνεται. Οι περισσότεροι οπαδοί της Ρεάλ έδειξαν σχετική ανακούφιση για την αποχώρησή του, προσβλέποντας πλέον στην πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι.
Μπορεί τη διαδρομή Ισπανία - Αγγλία να κάνει και ο Μανουέλ Πελεγρίνι, αφήνοντας τη Μάλαγα για την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι, όμως στην Ανδαλουσία δεν τον ξεχνούν και θέλουν να τον ανταμείψουν για τη συνεισφορά του στην πρόοδο της ομάδας της Μάλαγα, δίνοντας μεθαύριο το όνομά του σε πλατεία κοντά στην έδρα του συλλόγου.
Η Μπάγερν ολοκλήρωσε την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της κατακτώντας και το Κύπελλο Γερμανίας, επικρατώντας με 3-2 της Στουτγάρδης στον τελικό του Σαββάτου, φτάνοντας έτσι στο τρεμπλ, ενώ η Μπορντό κατέκτησε το κύπελλο στη Γαλλίας νικώντας στον τελικό την Εβιάν με 3-2.





Πηγή : kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου