Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

«Ο καρκίνος του Μάικλ Ντάγκλας δεν προκλήθηκε από το στοματικό σεξ»

«Ο καρκίνος του Μάικλ Ντάγκλας δεν προκλήθηκε από το στοματικό σεξ»
Η συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian προκάλεσε αίσθηση. Μια μέρα μετά την δημοσίευσή της ωστόσο, ο διάσημος ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας, δια του εκπροσώπου του, τα...μαζεύει, διαψεύδοντας ότι συνέδεσε τον καρκίνο του φάρυγγα από τον οποίο έπασχε, με το στοματικό σεξ.  Ο ηθοποιός που διεγνώσθη πριν από τρία χρόνια με καρκίνο του φάρυγγα δήλωσε- σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian-ότι ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε, προκλήθηκε από τον ιό HPV ο οποίος συνδέεται με το στοματικό σεξ.

«Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αυτός ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου, προκαλείται από τον ιό HPV που προέρχεται από την αιδοιολειξία» δήλωσε στην Guardian ο Ντάγκλας, απορρίπτοντας ως αιτίες το κάπνισμα ή το ποτό.

Τώρα, με δήλωσή του στο BBC, ο εκπρόσωπος του 68χρονου ηθοποιού διευκρινίζει ότι ο Μάικλ Ντάγκλας δεν αναφερόταν στον καρκίνο από τον οποίο πάσχει ο ίδιος.
«Όχι, δεν είπε ότι το στοματικό σεξ ήταν η αιτία για τον καρκίνο (με τον οποίο διεγνώσθη)» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.
Η εφημερίδα Guardian ωστόσο επιμένει στην δική της εκδοχή και δημοσιοποίησε και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο ηθοποιός ακούγεται να κάνει την παραπάνω δήλωση.
Σύμφωνα με το Oral Cancer Foundation, ένα στέλεχος του HPV, γνωστό ως HPV16, συνδέεται με τον καρκίνο του φάρυγγα και εντοπίζεται κυρίως στις πίσω περιοχές του στόματος και του λαιμού.
Πέρυσι, το Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο στην Βρετανία (Cancer Research UK) ανέφερε ότι τα αυξανόμενα ποσοστά καρκίνου που οφείλονται στον HPV θα μπορούσαν να συνδεθούν με το στοματικό σεξ. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνδέουν επίσης τον HPV με πάνω από το 5% των περιπτώσεων καρκίνου παγκοσμίως.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου