Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αποσύρεται ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο σκέψης στη επίπλωση του σπιτιού, ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εταιρεία στα 87 του χρόνια αφήνοντας στη θέση του το γιο του, Ματίας.

«Είναι καλά προετοιμασμένος να αναλάβει και θα τα πάει περίφημα» δηλώνει ο Σουηδός μεγιστάνας για το μικρότερο γιο του, που θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Inter IKEA.

Οι άλλοι δύο γιοί του, Peter και Jonas, έχουν θέσεις στα άλλα σημαντικά τμήματα της οικογενειακής τους αυτοκρατορίας. Ο Peter είναι πρόεδρος της Ikano, της εταιρείας που διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία στην οποία ανήκουν πολλά καταστήματα της ΙΚΕΑ, ενώ ο Jonas είναι πρόεδρος της Ingka, της μητρικής εταιρείας της Ikea Group. Η Inter Ikea έχει διαφορετική διαχείριση και έχει την ιδιοκτησία του brand name, ενώ όλα τα καταστήματα Ikea της καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα 3% επί των εσόδων.

Παρά τα 87 του χρόνια και την επί 70 συνεχόμενα έτη ενασχόλησή του με την εταιρεία, την οποία ίδρυσε το 1943, ο Κάμπραντ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να δουλεύει, ώστε να αποτελέσει έμπνευση σε μια ολόκληρη γενιά στην Ευρώπη που βλέπει ότι οι συντάξεις πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση.




Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου