Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΠΑΟΚ είσαι και ΠΑΣ στα αστέρια! (vid)

ΠΑΟΚ είσαι και ΠΑΣ στα αστέρια! (vid)

Με όλα τα «όπλα» ο ΠΑΣ
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος έβαλε μέσα ό,τι... είχε και δεν είχε στη διάθεσή του. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μιχαήλ αριστερά στην άμυνα, ο Ντάσιος δεξιά και οι Μπέριος, Τζημόπουλος τα δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ ο Κεϊτά με τον Τσουκαλά, με τους Βίλα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου να είναι οι τρεις μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.
Στον πάγκο ο «Σάλπι»
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιάδης προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Στο 4-2-3-1 ο Χακόμπο κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Λίνο κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κωνσταντινίδης το δεξί, με τους Σίλντενφελντ, Κουμάλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ρομπέρ και Κάτσε ήταν τα αμυντικά χαφ και μπροστά τους αριστερά ο Καμαρά, δεξιά ο Ολίσε και στον άξονα ο Κατσουράνης. Στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Χαλαρός ο ΠΑΟΚ, πίεση από ΠΑΣ
Το ματς ξεκινήσε με τον ΠΑΟΚ να παίζει σε χαλαρό τέμπο και ουσιαστικά να απειλεί μόνο σε μια φάση στο 4', όταν το σουτ του Ολίσε έξω από την περιοχή και από πλάγια πέρασε άουτ. Απ' την άλλη, ο ΠΑΣ πίεζε ψηλά και ήθελε να παίξει γρήγορα τις επιθέσεις του για να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Σε μια εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα του «Άγιαξ», στο 10' ο Μιχαήλ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χακόμπο.
Πέναλτι για ΠΑΣ και 1-0
Στο 25' ο Ίλιτς την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων σε σουτ που έπιασε από πλάγια, μετά από πάσα του Γεωργίου, και τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Βίλα έπεσε στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κωνσταντινίδη και ο Μάνταλος είδε παράβαση, ώστε να δείξει την άσπρη βούλα.
Ο Ντε Βινσέντι δεν αστόχησε στο 31' και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μένουν με τα παράπονα για την απόφαση του Αθηναίου ρέφερι. Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον ΠΑΣ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.
Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ και ανατροπή
Στην επανάληψη ο Γεωργιάδης έκανε αλλαγές, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα, κάτι που τα κατάφερε. Κίτσιου και Σαλπιγγίδης πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον «Δικέφαλο» του Βορρά να εμφανίζεται βελτιωμένος και να κάνει την ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι... προειδοποίησαν στο 50', με τον Φεγκρούς να λέει «όχι» στο πλάγιο σουτ του Αθανασιάδη, ενώ στο 61' ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη.
Ο Τσουκαλάς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Χακόμπο να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού η κεφαλιά του Μιχαήλ και το σουτ του Κεϊτά κόντραραν στα σώματα για να κάνει νέο σουτ ο Μιχαήλ και η μπάλα να καταλήξει άουτ. Στο 64' η κοντινή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη είχε την ίδια κατάληξη, με τον Φεγκρούς να λέει και πάλι «όχι» στο 68' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, όταν η μπάλα πήρε φάλτσα και την μπλόκαρε με μεγάλη δυσκολία.
Τελικά, ο Μαροκινός τερματοφύλακας νικήθηκε στο 70' από τον Κατσουράνη. Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο μέσος του ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κεφαλιά. Ένα σουτ του Ντε Βινσέντι τρία λεπτά αργότερα δεν είχε καμία τύχη και στο 74' ήρθαν τα... κάτω πάνω για τους Θεσσαλονικείς.
Ο Λίνο εκτέλεσε και πάλι το φάουλ από δεξιά, με την μπάλα να στρώνεται στον Σίλντενφελντ έπειτα από κόντρες και τον Κροάτη με δυνατό σουτ να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Φεγκρούς. Από εκεί και μέχρι το φινάλε του αγώνα ο Ολίσε θα μπορούσε να πετύχει ένα τρίτο τέρμα για την ομάδα του σε δυο περιπτώσεις, αλλά τα δυο σουτ στο 81' και στο 83' δε βρήκαν δίχτυα.
Στα... αστέρια ο «Δικέφαλος»
Βέβαια, οι πανηγυρισμοί δεν ξεκίνησαν με το σφύριγμα της λήξης, καθώς στον ΠΑΟΚ περίμεναν να ακούσουν το τελικό αποτέλεσμα στο άλλο ματς. Όταν ενημερώθηκαν ότι στο Περιστέρι Ατρόμητος και Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι, τότε ξεκίνησε το... γλέντι, με τον «Δικέφαλο» να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Man of the match: Ο Άλβες Λίνο. Ο Πορτογάλος προσπαθούσε να τροφοδοτήσει με κάθε τρόπο τους συμπαίκτες του και το έκανε με επιτυχία στα δυο γκολ του ΠΑΟΚ.
Αδύναμος κρίκος: Σε κακή ημέρα οι Τσουκαλάς, Ίλιτς, που δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στις όποιες προσπάθειες είχαν. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου και ο ΠΑΣ του δευτέρου.
Στο ύψος του: Ο Τόμας Ντε Βινσέντι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, τη στιγμή που προσπαθούσε να δώσει μια ταχύτητα παραπάνω στις επιθέσεις της ομάδας του. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, οι Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, που ήταν οι δυο λόγοι που ο «Δικέφαλος» πανηγύρισε.
Η γκάφα: Την έκανε ο ΠΑΣ στην επανάληψη. Ενώ ήταν μπροστά στο σκορ, δεν είχε την ίδια καλή απόδοση με το πρώτο ημίχρονο. Στην άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα και δέχτηκε δυο τέρματα, τα οποία έφεραν και την ήττα.
Το στραγάλι: Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΣ. Ο Κωνσταντινίδης είχε μεν απλωμένο το χέρι του και φαίνεται εξ' αρχής επαφή με τον Βίλα, που φάνηκε στη συνέχεια περισσότερο να το κερδίζει. Αλάνθαστοι ήταν οι βοηθοί του, τη στιγμή που ο Αθηναίος ρέφερι θα μπορούσε να δείξει μερικές κάρτες ακόμα.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε στην επανάληψη και πραγματοποίησε την ανατροπή για να φτάσει στη νίκη. Αυτή, σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Περιστέρι, του έδωσε το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο.
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Τσουκαλάς, Βίλα (86' Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80' Γιάκος), Ίλιτς.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Χακόμπο, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (90'+3' Κατσικάς), Αθανασιάδης.
Βαθμολογία (6 αγώνες)
ΠΑΟΚ 13
Ατρόμητος 11
Αστέρας Τρίπολης 9
ΠΑΣ Γιάννινα 7


Δείτε τα στιγμιότυπα εδώ



Πηγή : gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου