Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κακοδιαχείριση και ζημιές 436 εκ ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού


Κακοδιαχείριση και ζημιές 436 εκ ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Ζημιές που πλησιάζουν τα 436 εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών του υπ. Εθνικής Άμυνας.

Στην έκθεση, τα ευρήματα της οποίας έχει στη διάθεση του ο Σκάι, αποκαλύπτεται χρόνια κακοδιαχείριση του Ταμείου και καταγράφεται σωρεία παραβάσεων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτών, το ΜΤΣ διένειμε μερίσματα στους δικαιούχους από το 1988 ως το 2011 ακόμη και αν εμφάνιζε ζημιές, ενώ διένειμε και μεγαλύτερο βοήθημα επαγγελματικής και οικογενειακής αυτοτέλειας από εκείνο που δικαιούνταν οι δικαιούχοι.

Παράλληλα διαπιστώνονται λογιστικές ζημιές ύψους 118 εκ. ευρώ από επενδύσεις στις οποίες προέβησαν διοικήσεις του Ταμείου αλλά και ελάχιστοι έλεγχοι που, σε συνδυασμό με την ελλειπή μηχανοργάνωση, εγείρουν υποψίες για καταβολή μερισμάτων και σε μη δικαιούχους.

Η έκθεση των οικονομικών επιθεωρητών έχει διαβιβαστεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος αυτός διεξήχθη κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.



Πηγή : lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου