Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Fitch: Η Apple χτυπά την Samsung με το φθηνότερο iPhone


Fitch: Η Apple χτυπά την Samsung με το φθηνότερο iPhoneΤο λανσάρισμα ενός φθηνότερου iPhone στα τέλη του 2013 αναμένεται να συρρικνώσει τα περιθώρια κέρδους όχι μόνο για την Apple αλλά και για το σύνολο της παγκοσμιας βιομηχανίας των smartphone εκτιμά η Fitch.
Σε έρευνα που εξέδωσε την Πέμπτη, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η Samsung η οποία είχε το 32% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς smartphone κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό του 16% της Apple, θα μπορούσε να επεκτείνει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς πάνω από τα κέρδη της Apple το 2013 υπό το πρίσμα του ευρύτερου χαρτοφυλακίου των προϊόντων της και τη μεγαλύτερη γεωγραφική της παρουσία.
Επισημαίνεται, ότι λόγω των αυξημένων πωλήσεων smartphone, τα περιθώρια κέρδους της Samsung αναρριχήθηκαν στο 14% το 2012 από 10% το 2011.
Επιπλέον, αδιαμφισβήτητη ηγετική θέση της Samsung σε διάφορα βασικά συστατικά των smartphone, συμπεριλαμβανομένων οθόνη και μνήμη-chip τεχνολογίες, είναι πιθανό να εξασφαλίσει ότι οι μελλοντικές συσκευές smartphone θα είναι επίσης εξοπλισμένες με τεχνολογία αιχμής, τονίζει ο οίκος αξιολογησης.





Πηγή : sofokleousin.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου