Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντει Λουις επισκέπτεται ξανά την Αθήνα


Ντάνιελ Ντέι Λούις


Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Λίνκολν», στην οποία πρωταγωνιστεί, ο ήδη βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός, Ντάνιελ Ντει Λούις, πρόκειται να επισκεφτεί ξανά την Ελληνική πρωτεύουσα, στις 22 Ιανουαρίου 2013.

Σκοπός της επίσκεψης του καλλιτέχνη στη χώρα μας είναι και πάλι η υποστήριξη της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, τη δράση της οποίας ο Ντέι Λούις γνωρίζει και ενισχύει με την παρουσία του εδώ και χρόνια. Η προηγούμενη επίσκεψη του ηθοποιού στη χώρα μας είχε πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό στις 14/2/2008, με αφορμή την ταινία «Θα χυθεί αίμα» στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί.
H αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Λίνκολν», την οποία σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπερκ, θα πραγματοποιηθεί στις 22/1, στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 5 Αθήνα) και μετά από την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση του Ντάνιελ Ντει Λούις με τους φίλους και θαμαστές του.
Ο Ιρλανδός ηθοποιός έχει ήδη κερδίσει δύο Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου για τη συμμετοχή του στις ταινίες «Θα χυθεί αίμα» και «Το αριστερό μου πόδι», ενώ σύντομα θα γίνει γνωστό αν θα είναι και εφέτος υποψήφιος για Όσκαρ, χάρη στην ταινία στην οποία υποδύεται τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν. Η ταινία «Λίνκολν» συγκέντρωσε ήδη δέκα υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA, που απονέμονται από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών.

  • Πηγή:ΑΜΠΕ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου