Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο «Αβαταρ» που διεκδικεί την προεδρία της Τσεχίας


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΦΡΑΝΤΣ

Συνθέτης, ζωγράφος και καθηγητής Πανεπιστημίου, με τατουάζ από την κορυφή ως τα νύχια, ενώ το «πράσινο-μπλε-κόκκινο» πρόσωπό του παραπέμπει πολεμιστή άλλων εποχών ο Βλάντιμιρ Φραντς είναι ένας από τους εννέα υποψηφίους για την προεδρία της Τσεχίας.

Ο «Αβαταρ» που διεκδικεί την προεδρία της Τσεχίας
Μπορεί οι περισσότεροι μάλιστα να θεωρούσαν ότι οι πιθανότητές του να εκλεγεί ήταν ελάχιστες, όμως ο κόσμος φαίνεται πως τον προτιμά από τους κοινούς πολιτικούς.
Σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ κάποιος τον συνέκρινε με «εξωτικό πλάσμα από την Παπούα - Νέα Γουινέα», ενώ κάποιος άλλος τον αποκάλεσε «Αβαταρ». Ομως οι θαυμαστές του γίνονται ολοένα και περισσότεροι.
Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Φραντς δεν έχει πολιτική εμπειρία, ενώ εξομολογείται ότι ελάχιστα γνωρίζει από οικονομικά. Υποστηρίζει ότι πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα όταν μια ομάδα φίλων του τον παρακάλεσε να ταράξει τα νερά της εγχώριας πολιτικής σκηνής.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, υπολογίζεται πως θα συγκεντρώσει το 11% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 11 Ιανουαρίου που φυσικά δε θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την προεδρία. Όμως η ηθική επιτυχία είναι ήδη εξασφαλισμένη με τους 88.000 υποστηρικτές του που τον ακολουθούν κατά πόδας.
«Το πολιτικό σύστημα είναι τόσο μαγεμένο από τον εαυτό του που έχει χάσει την ικανότητα να αντιδρά. Οι Τσέχοι έχουμε βαρεθεί με αυτές τις αηδίες», είπε σε συνέντευξή του στο ο Φραντς.
Πολλοί Τσέχοι, κυρίως στην πρωτεύουσα, δεν σοκαρίστηκαν με την εμφάνισή του, απλώς επειδή ο 53χρονος καθηγητής στην Ακαδημία Τεχνών της Πράγας κυκλοφορεί χρόνια ανάμεσά τους.
«Τα τατουάζ δεν κάνουν τη διαφορά», λέει ένας φοιτητής, προσθέτοντας ότι η έλλειψη εμπειρίας του μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.
Ο ίδιος ο Φραντς τονίζει ότι τα τατουάζ είναι απλά τέχνη στο σώμα και ότι οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. «Το τατουάζ είναι σύμβολη ελεύθερης θέλησης και δεν βλάπτει την ελευθερία κανενός», σημειώνει.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου