Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Το χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank


Προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου έχουν οι μέτοχοι της Eurobank προκειμένου να αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, ενώ σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο προκύπτουν ετήσιες συνέργειες της τάξης των 570 με 630 εκατ. ευρώ. Στα πλαίσια της συγχώνευσης πάντως, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, θα κλείσει το 20% των καταστημάτων του ομίλου - που σήμερα ανέρχονται σε 915 - και θα αποσυρθεί το 20% των ΑΤΜ των δυο τραπεζών από τα 2.000 που υπάρχουν σήμερα.
Αναλυτικότερα, με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται, η αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής που θα προκύψουν από τη διαδικασία θα αρχίσει από τις 27 Φεβρουαρίου.

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ. Η σχέση ανταλλαγής είναι 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank, ενώ ήδη μέτοχοι που κατέχουν το 43,6% των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank (πρόκειται για την οικογένεια Λάτση) έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν τις μετοχές τους.
Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό ενεργητικό €174,2 δισ. δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών €113,0 δισ. και καταθέσεις €84,6 δισ.
Ως προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο νέος όμιλος θα έχει ισχυρή ή και κυρίαρχη παρουσία στις αγορές της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, ενώ εκτιμάται ότι από τα κλείσουν περίπου 20%, ενώ από τα συνολικά 1.080 καταστήματα στην περιοχή.




Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου