Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Premier League : Η πιο λαμπερή παράσταση


Είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Αγγλία. Οποια κι αν είναι η κατάσταση των ομάδων, ένα παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη.
«Ο,τι και να συμβαίνει, οι δύο αυτές ομάδες είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι στην Αγγλία» παραδέχτηκε ο Πολ Σκόουλς.
Οι δύο ομάδες έχουν ραντεβού αύριο το απόγευμα στο Ολντ Τράφορντ (15.30, NS2) με τη Γιουνάιτεντ να προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά επτά βαθμών από τη συμπολίτισσά της Σίτι.
Η Λίβερπουλ είναι 8η και προσπαθεί να αναρριχηθεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 21 βαθμοί, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία.
«Η Λίβερπουλ δεν πάει τόσο καλά όσο θα ήθελαν και αυτό το παραδέχονται» πρόσθεσε ο Σκόουλς, ενώ ο προπονητής της Λίβερπουλ Μπρένταν Ρότζερς βλέπει τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει συνεχώς και τον αρχηγό Στίβεν Τζέραρντ να είναι ο καλύτερος παίκτης της μεσαίας γραμμής. «Νομίζω ότι τελευταία πλησιάζω στον ρυθμό που θα ήθελα να αγωνίζομαι. Αν καταφέρω να βοηθήσω περισσότερο στην επίθεση, τότε ο κόσμος θα θυμηθεί τον παλιό καλό Τζέραρντ» είπε ο αρχηγός της Λίβερπουλ.
Στα πρόσωπα του ντέρμπι θα είναι και ο Σουάρες, ο οποίος είχε τιμωρηθεί πέρυσι για το ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος του Εβρά.
Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει όμως και άλλο ντέρμπι αύριο. Στο Εμιρεϊτς, η Αρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι (18.00, NS2), με τους οπαδούς της τελευταίας να σνομπάρουν το παιχνίδι. Η Σίτι πήρε 3.000 εισιτήρια, αλλά δεν κατάφερε να τα διαθέσει όλα! Επέστρεψε τα 900, τα οποία ήταν και τα ακριβότερα (62 λίρες!). «Η διαφορά από τη Γιουνάιτεντ δεν είναι μεγάλη και ίσως η πίεση να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο τα παιχνίδια και να μη χαλαρώνουμε» είπε ο μέσος της Σίτι, Γκάρεθ Μπάρι.
Η εντός έδρας ήττα της Τσέλσι από τη Σουόνσι, στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί πιο έντονα από κάθε άλλη φορά ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο ισπανός τεχνικός, που έτσι κι αλλιώς δεν έγινε αποδεκτός από την αρχή από τον κόσμο, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η Τσέλσι αγωνίζεται σήμερα εκτός έδρας με τη Στόουκ.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σημερινή συνάντηση της Εβερτον με τη Σουόνσι. Οι φιλοξενούμενοι εντυπωσιάζουν έως τώρα αφού παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, είναι στην 9η θέση και παράλληλα με το ένα πόδι στον τελικό του Λιγκ Καπ. Το μεγάλο αστέρι είναι ο Ισπανός Μίτσου, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι από τη Βαγιεκάνο, κόστισε μόλις τρία εκατ. ευρώ και έχει σημειώσει έως τώρα 16 γκολ!





Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου