Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Εζησε ένα παραμύθι στην Πρέμιερ Λιγκ

Τους καλύτερους μήνες της ποδοσφαιρικής καριέρας του έζησε ο Γιώργος Καραγκούνης με τη φανέλα της Φούλαμ, στο Λονδίνο: «Ηταν σαν ένα παραμύθι, η τέλεια εμπειρία! Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο του κόσμου, ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητή». Συγκινήθηκε με το σύνθημα που ακούστηκε από τους οπαδούς της ομάδας του («θα μας λείψεις, Καραγκούνη»), στη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον του: «Ακόμα είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά». Δυσανασχετεί με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα («υπάρχει μεγάλη φθορά, γιατί δεν αναγνωρίζεται η προσπάθεια, παρά μόνο το αποτέλεσμα») και λυπάται για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Θα μπορούσαν να τη σώσουν με άλλους τρόπους, έτσι όπως παίζεται το ποδόσφαιρο στη χώρα μας»!

Αν μπορούσε ο Γιώργος Καραγκούνης να γυρίσει το χρόνο πίσω, θα έλεγε "όχι" στην πρόταση της Ιντερ (έπαιξε σ'αυτήν από το 2003 έως το 2005), "όχι" και σ'εκείνη της Μπενφίκα (2005-07), σύμφωνα με τη σημερινή εξομολόγησή του στη συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ: "Θα διάλεγα να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία ανακάλυψα φέτος τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Σε διάστημα 8 μηνών, με τη Φούλαμ, έζησα ό,τι καλύτερο μπορούσα να φανταστώ. Είχα την τύχη να παίξω πολύ (σ.σ. 28 αγώνες, 2 γκολ), και να αγαπηθώ πολύ από τον κόσμο. Ηταν σαν ένα παραμύθι που το έζησα τέλεια, μία τεράστια εμπειρία. Είναι ό,τι καλύτερο, για έναν ποδοσφαιριστή, το αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς σ'αυτό όλα λειτουργούν απίστευτα, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις και καταλήγοντας στη συμπεριφορά του κόσμου".
Ο 36χρονος μέσος δεν είναι ακόμα σε θέση να προβλέψει σε ποιά ομάδα θ'αγωνίζεται τη επόμενη αγωνιστική περίοδο, έστω κι αν είναι διάχυτη η εντύπωση ότι τερμάτισε τη θητεία του στη Φούλαμ: "Είναι πολλά πράγματα στον "αέρα". Ολα είναι ανοιχτά, και δε ξέρω τι θα συμβεί στο τέλος. Θεωρώ πολύ δύσκολο να μείνω και δεύτερη χρονιά μακριά από την οικογένειά μου, εάν πάντως συμφωνήσω να παίξω πάλι στην Αγγλία, τότε θα τους πάρω μαζί μου. Τόσα καλά σχολεία υπάρχουν στην Αγγλία, για τα παιδιά μου"...
Την πιθανότητα να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο δεν αποχώρησε δα και με τον καλύτερο τρόπο, ούτε την αποκλείει, αλλά ούτε και την προκρίνει: "Ευχαριστώ τους φίλους του Παναθηναϊκού, που μου ζητούν να επιστρέψω στην ομάδα, γιατί είναι πολύ ωραίο ν'αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου. Ειδικά αυτό βίωσα στην Αγγλία, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα μου. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δε συμβαίνει το ίδιο. Κερδίζεις; Σε έχουν για... Θεό! Χάνεις; Σε έχουν για το χειρότερο ποδοσφαιριστή του κόσμου! Στην Ελλάδα, βλέπουμε μόνο το αποτέλεσμα, όχι την προσπάθεια. Αυτά που διάβασα ότι πέρασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, είναι απαράδεκτα. Πώς είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές; Με τη Φούλαμ, φτάσαμε να χάσουμε τρίτο αγώνα στη σειρά, αλλά ο κόσμος εκτίμησε την προσπάθειά μας, και μας χειροκρότησε".
Ο Καραγκούνης υποστήριξε, επίσης, ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη φθορά των ποδοσφαιριστών από τα ΜΜΕ: "Οταν σε μία τόσο μικρή χώρα υπάρχουν καμιά 15αριά αθλητικές εφημερίδες, συν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, συν το Διαδίκτυο, εύκολα επηρεάζεται ή δηλητηριάζεται η σκέψη κάθε φιλάθλου".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, ο διεθνής άσος απάντησε: "Πολύ άσχημο γεγονός, γιατί μάθαμε από μικρά παιδιά πόσο μεγάλη ομάδα είναι, πόση ιστορία έχει πίσω της. Σε κανένα, νομίζω, δεν άρεσε ο υποβιβασμός της, γιατί όλος ο κόσμος θέλει να βλέπει τα παραδοσιακά ντέρμπι του τόπου μας. Και δεν ήταν καθόλου ωραίο να πέσει τόσο εύκολα η ΑΕΚ. Ισως και να ήθελαν κάποιοι να πέσει η ομάδα τους. Γιατί στην Ελλάδα, όπως παίζεται πολλές φορές το παιχνίδι, αν ήθελαν να τη σώσουν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν, με άλλους τρόπους. Το σωστό, βέβαια, είναι να παίζεται το ποδόσφαιρο μέσα στα γήπεδα, αλλά αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για την ΑΕΚ".



Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου