Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Στο Τορίνο ο Μελισσανίδης για το γήπεδο της Γιούβε (video)


Ταξίδι θα πραγματοποιήσει για το Τορίνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης ώστε να ξεναγηθεί στους χώρους του Juventus Stadium στα πρότυπα του οποίου θέλει να χτίσει το ΝΑΟ. Μαζί του στο ταξίδι και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς .



Πιθανότατα την Πέμπτη (23/5) να βρεθεί στο Τορίνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης με σκοπό να ξεναγηθεί στο παλάτι της Γιουβέντους. Ο ισχυρός επιχειρηματίας θεωρεί πως το συγκεκριμένο γήπεδο βρίσκεται πιο κοντά στα δικά του πρότυπα για την κατασκευή του γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια. Μαζί του θα βρίσκεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και μια σειρά από ειδικούς συμβούλους.


Τι πρόκειται όμως να συναντήσουν στο νέο παλάτι της "Μεγάλης Κυρίας"; Πρόκειται για ένα γήπεδο, το οποίο χωράει 41.000 κόσμο. Μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο γήπεδο της "Γιούβε'' αλλά πιο καυτή έδρα κατα ομολογία.
Το 2008 έγινε η ανακοίνωση για μετακόμιση της ομάδας από το Ντέλε Άλπι σ' ένα νέο γήπεδο, το οποίο χτίστηκε το 2011 με συνολικό κόστος 120εκ. ευρώ. Οι 41.000 θέσεις θεωρήθηκαν λίγες για το μέγεθος της Γιουβέντους αλλά συντελούν μια δυνατή έδρα καθώς δόθηκε έμφαση στην ακουστική του γηπέδου.
Έχει σχεδιαστεί από διάσημους Ιταλούς αρχιτέκτονες στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος καθώς υιοθετήθηκαν τεχνικές για να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας κάτι που εξοικονόμησε στο σύλλογο 2.3 εκατ. ευρώ. Χρησιμοποιούνται φωτοβολταϊκά τα οποία παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια.
Διαθέτει μουσείο, στο οποίο μπορεί να ξεναγηθει ο κόσμος καθώς και στο εσωτερικό του γηπέδου, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Επίσης διαθέτει 3.600 θέσεις επισήμων και 64 υπερπολυτελείς σουίτες.
Τα δικαιώματα για την ονομασία του γηπέδου τα απέκτησε η "Sportfive Italia" έναντι ενός σημαντικού ποσού που διέθεσε στη Γιουβέντους και από τότε βοηθά στην εξεύρεση χορηγιών με τις οποίες θα αποσβέσει το κεφάλαιο που πλήρωσε στην "Μεγάλη Κυρία".





Πηγή : sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου