Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Σούπερ Μάριο της Χιλής ο Αντόνιο Μπαντέρας


Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον Μάριο Σεπούλβεδα, γνωστό και ως Σούπερ Μάριο, τον ανθρακωρύχο που έγινε διάσημος μέσα από τα βίντεο που έφτιαχνε όταν ήταν εγκλωβισμένος στο ορυχείο
Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον Μάριο Σεπούλβεδα, γνωστό και ως Σούπερ Μάριο, τον ανθρακωρύχο που έγινε διάσημος μέσα από τα βίντεο που έφτιαχνε όταν ήταν εγκλωβισμένος στο ορυχείο

Στην κινηματογραφική οθόνη μεταφέρεται η αληθινή ιστορία των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων που πριν από τρία χρόνια κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μετά από 69 ημέρες εγκλεισμού στο ορυχείο.

Η είδηση έρχεται από το Φεστιβάλ των Κανών όπου βρίσκεται ο Μάικ Μενταβόι, παραγωγός της ταινίας με τίτλο «The 33» («Οι 33») και αναζητά χρηματοδότες, ενώ έχει εξασφαλίσει, όπως είπε, στον πρώτο ρόλο τον Αντόνιο Μπαντέρας.
Ο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον Μάριο Σεπούλβεδα, γνωστό και ως Σούπερ Μάριο, τον ανθρακωρύχο που έγινε διάσημος μέσα από τα βίντεο της εκάστοτε ημέρας που έφτιαχνε για να στέλνει ως ημερολόγια στην επιφάνεια.
Η ευθύνη της σκηνοθεσίας ανήκει στην Αμερικανομεξικανή σκηνοθέτιδα Πατρίσια Ρίγκεν (γνωστή σ' εμάς από το μεταναστευτικό δράμα «Κάτω από το ίδιο φεγγάρι») με βάση το σενάριο των Μίκο Αλάνε και Χοσέ Ριβέρα στο οποίο συνεργάστηκαν οι ίδιοι οι ανθρακωρύχοι.
Σούπερ Μάριο της Χιλής ο Αντόνιο Μπαντέρας
Τα άλλα δύο ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν στο φιλμ είναι αυτά του Βραζιλιάνου Ροντρίγκο Σαντόρο που θα υποδυθεί τον Φλορένσιο Αβαλος, ο οποίος λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της καλής του υγείας επιλέχθηκε για να ηγηθεί της ανάβασης των συναδέλφων του στην ελευθερία, καθώς και του βετεράνου Αμερικανού ηθοποιού Μάρτιν Σιν (έχει ισπανικές ρίζες), με αδιευκρίνιστο, ωστόσο, ρόλο για την ώρα.
Αν όλα πάνε κατ' ευχήν στις Κάνες, το φιλμ θα ξεκινήσει γυρίσματα το ερχόμενο φθινόπωρο. Την ίδια ώρα, το Φεστιβάλ της Κυανής Ακτής, στην έκτη μέρα της διοργάνωσής του φιλοξένησε εντός διαγωνιστικού προγράμματος τη νέα ταινία του Ιάπωνα Τακάσι Μίικε «Shield of straw», καθώς και την παρθενική σκηνοθετική απόπειρα σε αμερικανικό έδαφος του Γάλλου ηθοποιού και σκηνοθέτη Γκιγιόμ Κανέ.
Το «Δεσμοί αίματος» («Blood ties») αποτελεί ριμέικ της γαλλόφωνης ταινίας του Ζακ Μεγιό που βγήκε το 2008 με τον ίδιο τον Κανέ στο καστ. Γυρισμένο σε αμερικανικό έδαφος («Είχα πραγματικά κάποιες σουρεαλιστικές εμπειρίες που δεν είχα συναντήσει ξανά, ούτε καν στην πρώτη μου ταινία.
Τα πάντα ήταν ένα πρόβλημα», παραδέχτηκε ο Κανέ), το φιλμ διαδραματίζεται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος και φέρνει αντιμέτωπα δύο αδέλφια στο Μπρούκλιν της δεκαετίας του '70. Πρωταγωνιστούν οι Κλάιβ Οουεν, Ματίας Σένερτς, Μπίλι Κράνταπ, Μίλα Κούνις και Μαριόν Κοτιγιάρ.
Μετά τα κοσμήματα και τους πυροβολισμούς εξαφανίστηκαν... βαλίτσες
Ενα τρίτο κρούσμα μίνι σκανδάλου έρχεται να προστεθεί στην κλοπή των πανάκριβων κοσμημάτων του οίκου Chopard και των άσφαιρων πυροβολισμών στη διάρκεια συνέντευξης των Κριστόφ Βαλτς και Ντανιέλ Οτέιγ: θύμα νέας ληστείας στην Κυανή Ακτή έπεσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας παραγωγής China Film Group, Ζανγκ Κιάνγκ (η κινέζικη εταιρεία θεωρείται από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην αγορά), ο οποίος διαπίστωσε ότι όλες του οι βαλίτσες έκαναν φτερά από το διαμέρισμα που νοίκιαζε σε γνωστό συγκρότημα. «Αυτό το φεστιβάλ είναι ανάξιο λόγου», έγραψε εκνευρισμένος ο Κιάνγκ στο Twitter, κάνοντας ρεζίλι τη διοργάνωση, ενώ αποφάσισε να μην παραστεί στη συνέντευξη Τύπου του Κιάνου Ριβς, την ταινία του οποίου «Man of Tai Chi» στηρίζει η εταιρεία του. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε από το περιοδικό The Hollywood Reporter.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου