Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Οριστικά στο Champions League ο νικητής του Europa League


Η UEFA ενέκρινε όλες τις αποφάσεις που είχε εξετάσει το εκτελεστικό συμβούλιό της από την Πέμπτη και στο κονγκρέσο της Παρασκευής, ανακοινώθηκε η συμμετοχή του νικητή του Europa League στο Champions League της επόμενης σεζόν.



Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων σχετικά με τη βελτίωση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, κατέληξαν σε αυτόν τον τρόπο ώστε να καταστήσουν πιο ελκυστικό τον θεσμό.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά με τον νικητή του Europa League της σεζόν 2014-2015, ο οποίος θα αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League 2015-2016.
Από εκεί και πέρα, το Γιβραλτάρ έγινε πλήρες μέλος της UEFA, η οποία, πλέον απαρτίζεται από 54 εγχώριες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.
Επιπλέον, υιοθετήθηκαν τα μέτρα που είχαν συζητηθεί μία ημέρα νωρίτερα και αφορούν την αυστηροποίηση των ποινών σχετικά με παραβάσεις περί ρατσισμού, επιθέσεις σε διαιτητές, ντόπινγκ και διαφθοράς. Η εφαρμογή τους θα γίνει από την 1η Ιουνίου.




Πηγή : contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου