Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Στην Αθήνα ξανά ο ισχυρός άνδρας της Gazprom

Την τρίτη επίσκεψή του στη χώρα μας από τον Μάρτιο πραγματοποιεί ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό.

Ο ρωσικός κολοσσός δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας και ειδικά για την ΔΕΠΑ, για την οποία δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις 29 Μαΐου.

Ο κ. Μίλερ είχε συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων επισκέψεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά θα δει και την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις για την ΔΕΠΑ μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, παρότι παραμένουν ορισμένες εκκρεμότητες, ενώ στο "τραπέζι" δεν αποκλείεται να βρεθεί και η ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι για την ΔΕΠΑ ενδιαφέρονται επίσης η ρωσική Sintez και η κοινοπραξία "Μ&Μ Gas".

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αλεξέι Ποπόφ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ρωσίας για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, μιλώντας στο περιθώριο του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.




Πηγή : nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου