Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μαθηματικά για... δυνατούς λύτες

Μαθηματικά για... δυνατούς λύτες

Aρχισαν τα δύσκολα για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, που χθες διαγωνίστηκαν στο κρίσιμο μάθημα επιλογής γενικής παιδείας.
Πολύ απαιτητικά -κάποιοι εκπαιδευτικοί τα χαρακτήρισαν ως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας- ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής τα οποία πέρυσι επέλεξε το 43,7% των υποψηφίων. Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από πέρυσι, ενώ τα ερωτήματα ήταν πολλά, συνδύαζαν διαφορετικά κεφάλαια και κάλυπταν σχεδόν το σύνολο της ύλης. Οι υποψήφιοι έπρεπε να δώσουν «μάχη» με το χρόνο για να καταφέρουν να απαντήσουν επιτυχώς, ενώ ιδιαιτέρως δυσκολεύτηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης.
Σε ό,τι αφορά τη Βιολογία, την οποία πέρυσι επέλεξε το 53,8% των υποψηφίων, τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, όμως ορισμένα απαιτούσαν κριτική προσέγγιση και σφαιρική γνώση των φαινομένων. «Η παροχή σαφέστερων οδηγιών από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων θα συμβάλει σημαντικά στην αντικειμενικότητα της βαθμολόγησης, καθώς και πάλι οι παρεχόμενες οδηγίες δεν είναι επαρκείς», σχολίασε η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων. Κατανοητά και σαφή ήταν τα θέματα στη Φυσική και την Ιστορία αν και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Πρόκειται για μαθήματα τα οποία πέρυσι επέλεξε το 1,48% και το 0,78% των υποψηφίων αντίστοιχα.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με τους υποψήφιους της θεωρητικής κατεύθυνσης να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και τους υποψήφιους της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) στη Φυσική.





Πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου