Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτιά με 48% για τον Αγάθωνα

Αγάθωνας Ιακωβίδης και «Koza mostra» πάνε... Μάλμε


Με ποσοστό 48% το τραγούδι «Alcohol is free» των Koza Mostra κατέκτησε τις καρδιές των τηλεθεατών που ψήφισαν μέσω του televoting τη Δευτέρα το βράδυ. Με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους του «Eurosong 2013» το τραγούδι των Koza Mostra, που ήταν και το φαβορί, πήρε το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας.

Τόσο ο αριθμός ψήφων όσο και τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν διπλάσια σε σχέση με την περσινή διοργάνωση? φιάσκο που μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ απευθείας από γνωστό εμπορικό κέντρο. Συγκεκριμένα τον τελικό παρακολούθησαν από το Gazi Music Hall 1.072.126 τηλεθεατές (3.349.975 την είδαν για τουλάχιστον 1'). Το μέσο μερίδιο τηλεθέασης ανήλθε στο 22%, αγγίζοντας ακόμα και το 30,5%, ενώ το ανάλογο ποσοστό για τις γυναίκες ηλικίας 15-24 ετών έφτασε το 46,7%. Στα νεανικά κοινά, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης ανήλθε σε 30,3%.
58.146 τηλεθεατές
Στον τελικό της Δευτέρας ψήφισαν συνολικά 58.146 τηλεθεατές, εκ των οποίων οι 36.881 με SMS και οι 21.265 μέσω κλήσης από σταθερό τηλέφωνο. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Θωμαή Απέργη με το «One last kiss» που συγκέντρωσε το 20% των ψήφων, ενώ 18% πήρε ο Alex Leon και Giorgina με το«Angel».
Τελευταία, όπως ήταν αναμενόμενο, τερμάτισε η Αγγελική Ηλιάδη με τις «Χίλιες και μία νύχτες» και ποσοστό 14%. Η τραγουδίστρια, που δεν ευχήθηκε καλή τύχη στον Αγάθωνα και στο συγκρότημά του, θεώρησε πως αδικήθηκε εξαιτίας των κριτικών που ακούστηκαν για το τραγούδι της και το «ανατολίτικο» στυλ του. Ομως, κοινό και επιτροπή είχαν 100% ταύτιση και επέλεξαν να στείλουν τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα στη Σουηδία.
Ωστόσο, μαζί με τον ρεμπέτη το συγκρότημα αριθμεί 7 άτομα, με αποτέλεσμα ένας από τους μουσικούς να μην μπορεί τελικά να ανέβει στη σκηνή του Μάλμε.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU, που ισχύουν από το 1971, δεν μπορούν να ανέβουν στη σκηνή πάνω από έξι άτομα. Ποιος θα είναι τελικά ο άτυχος της βραδιάς του β' ημιτελικού στον οποίο εμφανίζεται η Ελλάδα;
Τέλος, χιλιάδες χρήστες του Twitter σχολίαζαν live την εξέλιξη του Eurosong 2013 - A Mad Show, κάνοντας ρεκόρ στα mentions με περισσότερα από 18.000 συνολικά.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου