Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς Σημίτη το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



Δεν θα συμμετάσχει στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης, όπως ενημέρωσε με επιστολή του απαντώντας στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο κ. Σημίτης απάντησε «με μια ευγενική, σύντομη επιστολή» στην πρόσκληση που έλαβε από τον κ. Βενιζέλο, με την οποία εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης».



Από τους ίδιους κύκλους αναφέρεται ότι η επιστολή Βενιζέλου εστάλη παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι δεν θα πάρει μέρος στο Συνέδριο και ο κ. Βενιζέλος «του απηύθυνε, θερμή έγγραφη πρόσκληση, ως πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια περίοδο της πολύ πρόσφατης ιστορίας της χώρας».
Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, ζητούσε από τον κ. Σημίτη, αν το επιθυμούσε, να λάβει το λόγο και να απευθυνθεί όχι μόνο στους συνέδρους, αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας :
• τουλάχιστον 4.000 θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
• 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή)
• τουλάχιστον 1.500 θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
• 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
• τουλάχιστον 40-45.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή
• 250 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ
• 500 συνελεύσεις θα διοργανωθούν κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ
Στην έναρξη του Συνεδρίου θα κληθούν να στείλουν αντιπροσωπείες «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.



Πηγή: ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου