Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Άλλαζαν στοιχεία θανόντων & έκλεβαν συντάξεις!



Δύο κυκλώματα υπεξαίρεσης αποκάλυψε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που είχαν στηθεί από δύο πρώην υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και μία υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας η οποία είχε τεθεί σε αργία.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν υπεξαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλάζοντας τα στοιχεία συνταξιούχων που είχαν πεθάνει.

Η δράση τους φαίνεται ότι στοίχισε στα ταμεία του κράτους περίπου 600.000 ευρώ ενώ οι συλληφθέντες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχε μια συνταξιούχος και δυο πρώην υπάλληλοι και η δράση της εν λόγω ομάδας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και έφθασε μέχρι και τον Μάρτιο του 2012 με το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης να αγγίζει τις 479.000 ευρώ.

Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν είτε έβγαιναν στην σύνταξη είτε πήγαιναν σε άλλη υπηρεσία είτε έμπαιναν σε αργία εξακολουθούσαν να διατηρούν τους κωδικούς πρόσβασης στις βάσεις δεδομένων. Διατηρούσαν επίσης "εν ζωή" έντεκα θανόντες συνταξιούχους του Δημοσίου και εξακολουθούσαν να πιστώνουν συνταξιοδοτικές παροχές στα ονόματά τους, συνδέοντας τα ονόματα αυτά πια με δικούς τους λογαριασμούς.

Η δεύτερη ομάδα φέρεται να δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 και ήταν σε ισχύ μέχρι και το Νοέμβριο του 2011 και λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, οι υπάλληλοι του γενικού λογιστηρίου έκαναν αλλαγές ακόμα και στις διευθύνσεις των θανόντων ώστε ποτέ οι δικοί τους άνθρωποι να μην μπορούν μέσω της αλληλογραφίας να καταλάβουν ότι οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί παρέμεναν ενεργοί.




Πηγή : megatv.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου