Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σκάνδαλα και όργια στο Βατικανό οδήγησαν στην παραίτηση του Πάπα

Σκάνδαλα και όργια στο Βατικανό οδήγησαν στην παραίτηση του Πάπα

Σεξουαλικά όργια, εκβιασμοί και διαπλοκή στους κόλπους του Βατικανού συνιστούν ένα πλέγμα που πιθανόν να οδήγησαν τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' στην παραίτηση, αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, υποστηρίζει ότι ο Ποντίφικας λύγισε υπό το βάρος των σκανδάλων και αναγκάστηκε να παραιτηθεί - κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Βατικανό εδώ και 600 χρόνια.

Σύμφωνα με τη «Repubblica» στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον Πάπα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους, σχεδόν 300 σελίδων, που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» στο Βατικανό.

Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού.

«Ηταν εκείνη την ημέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ΙΣτ' έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό» έγραψε χαρακτηριστικά η «Repubblica».

Το γραφείο Τύπου του Βατικανού να αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.



Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου