Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού θανατοποινίτες στην Ιαπωνία

φωτό: AFP


Δι' απαγχονισμού εκτελέστηκαν τρεις θανατοποινίτες την Πέμπτη στην Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές κοντά στην εκτέλεση.

Οι τρεις θανατοποινίτες ταυτοποιήθηκαν ως ο Καόρου Κομπαγιάσι, 44 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός επτάχρονου κοριτσιού, ο Μασασίρο Καναγκάβα 29 ετών, που σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε άλλα επτά άτομα έξω από εμπορικό κέντρο του Τόκιο το 2008 και ο Κεΐκι Μότο 62 ετών, ο οποίος σκότωσε έναν ιδιοκτήτη μπαρ για οικονομικές διαφορές το 2002.
Είναι οι πρώτες εκτελέσεις θανατοποινιτών από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.
Επίσης, είναι οι πρώτες από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ συνολικά το 2012 πραγματοποιήθηκαν επτά εκτελέσεις θανατοποινιτών επί ημερών του πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα.
«Εδωσα εντολή για εκτελέσεις αφού έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη μου το περιστατικό. Ήταν υπερβολικά στυγνές περιπτώσεις εγκλημάτων, στις στέρησαν τις ζωές των θυμάτων τους για εντελώς ιδιοτελείς λόγους», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σαντακάζου Τανιγκάκι σε συνέντευξη Τύπου.
Η Ιαπωνία όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι από τις λίγες μεγάλες βιομηχανικές δημοκρατίες που εξακολουθούν να επιβάλλουν θανατικές ποινές.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου