Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Και ποδοσφαιριστής θύμα του εμφυλίου στη Συρία

Και ποδοσφαιριστής θύμα του εμφυλίου στη Συρία
Ποδοσφαιριστές της ομάδας αλ Ουάτμπα της Δαμασκού συντετριμμένοι από τον θάνατο του μόλις 19χρονου συμπαίκτη τους

Ενας ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε και τέσσερις συναθλητές του τραυματίστηκαν από την έκρηξη δύο βλημάτων όλμων που ερρίφθησαν μέσα σε γήπεδο, σε αθλητικό συγκρότημα στο κέντρο της Δαμασκού.

«Δύο βλήματα όλμων ερρίφθησαν στο αθλητικό συγκρότημα Τεσρίν στη συνοικία Μπαραμκέ, σκοτώνοντας έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας αλ Ουάτμπα και τραυματίζοντας αρκετούς παίκτες κατά την διάρκεια της προπόνησής τους», διευκρίνισε το κρατικό πρακτορείο SANA, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε «τρομοκράτες», όπως αναφέρονται συλλήβδην στα δημόσια συριακά ΜΜΕ οι ένοπλοι αντικαθεστωτικοί που μάχονται κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Ο νεκρός ποδοσφαιριστής, που ονομαζόταν Γιουσέφ Σουλεϊμάν, ήταν μόλις 19 ετών και πατέρας ενός νεογέννητου βρέφους. Χτυπήθηκε από θραύσμα στον λαιμό και εξέπνευσε λίγο μετα την άφιξή του σε γειτονικό νοσοκομείο. Ο Σουλεϊμάν, όπως και η ομάδα του, ήταν από την πόλη Χομς, η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα από τις συγκρούσεις στη Συρία.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής δεν είναι ο πρώτος αθλητής που πέφτει θύμα της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία, αφού πριν από ένα μήνα άγνωστοι ένοπλοι σκότωσαν τον προπονητή της εθνικής ομάδας βάδην.

Παρότι το πρωτάθλημα της χώρας δεν έχει διακοπεί, πάνω από 60 ποδοσφαιριστές έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Την Τρίτη, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση του στρατού με ρουκέτες στο Χαλέπι, ενώ πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν πως πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα προάστια της Δαμασκού την ίδια ημέρα. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια της εξέγερσης κατά του Άσαντ που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου