Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η πρεμιέρα της οπερέτας «Η Χαλιμά»

Η πρεμιέρα της οπερέτας «Η Χαλιμά»

Στον κόσμο του παραμυθιού ταξίδεψε τους θεατές η, άγνωστη στο πλατύ κοινό, οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η Χαλιμά» στην επίσημη πρεμιέρα της παραγωγής. Στο θέατρο Ολύμπια, όπου σημειώθηκε αρκετά μεγάλη προσέλευση κόσμου, οι θεατές απόλαυσαν τη μουσική αλλά και τις ανατροπές της ιστορίας της Χαλιμάς και του Αλή Μουσακά.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το λιμπρέτο του Σπύρου Ποταμιάνου, εξελίσσεται σε ένα παλάτι της Ανατολής, όπου ο κουτοπόνηρος μάγειρας Αλή-Μουσακάς χρησιμοποιείται ως όργανο των ερωτικών σχεδίων της σαγηνευτικής Χαλιμάς και του αιχμάλωτου πρίγκιπα Σαχ-Ρουμάν.

Η σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια είχε παραπομπές στις Χίλιες και μια νύχτες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αναστασίας Αρσένη, η χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Η ορχήστρα της ΕΛΣ ερμήνευσε υπό τον Γιώργο Πέτρου, ενώ η χορωδία τραγούδησε υπό τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υπηρέτησαν οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γεωργία Ηλιοπούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Ευδοκία Χατζηιωάννου και Χάρης Ανδριανός. Οι επόμενες παραστάσεις προγραμματίζονται για τις 23 και 24 Φε-βρουαρίου αλλά για τις 5, 14, 15 και 31 Μαρτίου.



Πηγή : tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου