Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τράπεζες

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τράπεζες

Ανατροπή -αφού δεν έγινε η προγραμματισμένη ονομαστική ψηφοφορία- η οποία συνοδεύτηκε από σφοδρή κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επεφύλαξε η χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλή.

Στο επίκεντρο η ψήφιση ρύθμισης στον αναπτυξιακό νόμο που ορίζει πως δεν διαπράττουν απιστία τα όργανα των τραπεζών που χορηγούν δάνεια προς νομικά πρόσωπα είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού δικαίου είτε του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση «πιάνει» και τα χρέη των κομμάτων, είχε καταθέσει πρόταση για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, αφού το νομοσχέδιο είχε ήδη ψηφιστεί από την περασμένη Πέμπτη. Ετσι, η μόνη δυνατότητα που υπήρξε ήταν να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου.
Στο σημείο αυτό παίχτηκε ένα κοινοβουλευτικό «πινγκ-πονγκ» με τον Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) να επιμένει στην ονομαστική επί του άρθρου και τον προεδρεύοντα Γ. Τραγάκη να επιμένει πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Τελικά ο δεύτερος έληξε τη διαδικασία με την ψήφιση του νομοσχεδίου δια βοής και εκεί ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ κυβερνητικής πλευράς και αντιπολίτευσης.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου