Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η νέα Maserati Ghibli (pics)


Η Maserati παρουσιάζει στο Auto Show της Σαγκάης τη νέα Ghibli, η οποία πλασάρεται μία κατηγορία χαμηλότερα από την Quattroporte. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά και θα έχει ως κύριους αντίπαλους τις γερμανικές Mercedes E-class, BMW σειρά 5 και το Audi A6.


Το ιταλικό μοντέλο θα διαθέτει άφθονα σπορ γονίδια, καθώς θα εφοδιάζεται με έναν τρίλιτρο V6 βενζινοκινητήρα με δύο επίπεδα απόδοσης (έως 400 ίππους η έκδοση Biturbo) και με έναν τρίλιτρο V6 τουρμποντίζελ. Αργότερα θα προστεθεί σε αυτός και ο V8 της Quattroporte. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται ανάλογα με την έκδοση στους τέσσερις τροχούς ή στον πίσω άξονα με τη μεσολάβηση ενός αυτόματου σαζμάν οκτώ σχέσεων, ενώ οι τιμές του αυτοκινήτου θα ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 80.000 ευρώ.
Ο σχεδιασμός της τετράθυρης Ghibli παραπέμπει στη μεγαλύτερη Quattroporte, αν και οι γραμμές της οροφής θυμίζουν έντονα κουπέ. Η νέα Ghibli θα κατασκευάζεται στη Μόντενα της Ιταλίας, ενώ με το ίδιο όνομα είχαν κυκλοφορήσει άλλα μοντέλα τις δεκαετίες του 60 και του 90. Η ονομασία Ghibli προέρχεται από έναν άνεμο, που πνέει στην έρημο Σαχάρα, ενώ στόχος της Maserati είναι να κατασκευάζει περίπου 50.000 τέτοια μοντέλα τον χρόνο.








Πηγή : gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου