Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ψηφιακό μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στιγμιότυπο από δράση της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, που αντιτίθεται στην ανέγερση εμπορικού κέντρου και διεκδικεί τη συνολική ανάπλαση της γειτονιάς, με την ανάδειξη του ιστορικού χώρου. Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης

Ένα ψηφιακό μουσείο αφής θα δημιουργηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκεί που κάνουν γωνία οι δρόμοι Μοναστηρίου και Κρέοντος, ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το μουσείο θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε μια λυόμενη κατασκευή και το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.


Το μουσείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Την κατασκευή του θα αναλάβει ο δήμος Αθηναίων και το πρόγραμμα, που θα υλοποιήσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία της πλατωνικής φιλοσοφίας.
Για μια «ακόμη σημαντική εξέλιξη» κάνει λόγο η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, προσθέτοντας ότι «είναι μια κίνηση αναβάθμισης της γειτονιάς καθώς είναι το ένα από τα δύο μουσεία που σχεδιάζονται για την Ακαδημία Πλάτωνος. Το δεύτερο είναι το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών για το οποίο έχει εγκριθεί η μουσειολογική μελέτη και αναζητούνται τα χρήματα για την προκήρυξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού».
«Οι επενδύσεις που γίνονται στον πολιτισμό είναι η πραγματική προοπτική για την Ακαδημία Πλάτωνος, σε πείσμα εκείνων που διακινούν τη θεωρία του εμπορικού κέντρου. Και οι αγώνες της Επιτροπής Κατοίκων γίντονται για το σεβασμό της ιστορίας και την ουσίαστική αναβάθμιση της περιοχής υπέρ των πολλών», τονίζει.




Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου