Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Cristiano Ronaldo : Μηχανή γκολ, σπάει τα ρεκόρ!


Συνεχίζει να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Champions League ο Ρονάλντο.


Το ότι μέσα σε 3 χρόνια σε 191 επίσημους αγώνες με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει 194 (!) γκολ, σκοράρει από μόνο του. Ο Πορτογάλος υπερπαίκτης πέτυχε δύο γκολ στον αγώνα-ρεβάνς των προημιτελικών κόντρα στην Γαλατασαράι στην Τουρκία και παρότι αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο ίδιος βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη δημιουργώντας εκπληκτικές επιδόσεις και αφήνοντας πίσω του πολύ βαριά ονόματα στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης.
Με αυτά στο «Τουρκ Τέλεκομ Αρένα», ο Κριστιάνο έφτασε τα 49 και άφησε πίσω του έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που είδε ποτέ ο θεσμός, τον Αντρέι Σεβτσένκο. Επόμενο «θύμα» του CR7; Ενα ακόμα όνομα που προκαλεί δέος. Ο εκ των κορυφαίων Κανονιέρηδων ever, Τιερί Ανρί, που σταμάτησε στα 50.
Μέχρι το 2010, ποτέ κανένας παίκτης των Blancos δεν είχε πετύχει 48 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις) σε μία σεζόν. Ο Πορτογάλος το κατάφερε σε τρεις διαδοχικές, αφού το 2010-11 πέτυχε 53, το 2011-12 έβαλε 60 και φέτος έχει ήδη φτάσει τα 48 και ενώ απομένουν 7 αγώνες στην Primera Division, ο τελικός του Copa del Rey και 2 για τα ημιτελικά του Champions League.
Τα 11 τέρματα σε μία χρονιά στον θεσμό αποτελούν προσωπικό ρεκόρ, όπως και τα 5 σερί. Πλέον χρειάζεται μόλις ένα για να πιάσει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε μία χρονιά για παίκτη της Ρεάλ αφού ο Πούσκας είχε πετύχει 12 το 1959-60 και κυνηγά τα 6 διαδοχικά ματς με γκολ και τους Μαρουάν Σαμάκ (Μπορντό, Αρσεναλ) και Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατασαράι) που έχουν 6 σερί.
Συνήθεια για τον παικταρά από την Μαδέιρα είναι όταν βάζει ένα γκολ να βάζει και δεύτερο και κόντρα στους Τούρκους ήταν η 13η φορά που κάνει κάτι ανάλογο. Ετσι, ξεπέρασε τον μεγάλο Πίπο Ιντζάγκι, ενώ μπροστά του με περισσότερες ντομπλέτες βρίσκεται ο «αιώνιος αντίπαλος» Λέο Μέσι (16) αλλά και ο άνθρωπος τον οποίο διαδέχθηκε ουσιαστικά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο θρύλος των Μερένγκες, Ραούλ (14).
Μετά τον Μέσι και τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο Κριστιάνο έγινε ο τρίτος που πετυχαίνει 10 γκολ σε δύο διαφορετικές σεζόν στο CL.





Πηγή : gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου