Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ανάληψη ευθύνης με... στικάκι


Το στικάκι είχε τοποθετηθεί σε μία πλακέτα στη μνήμη του Βελουχιώτη, στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή
Το στικάκι είχε τοποθετηθεί σε μία πλακέτα στη μνήμη του Βελουχιώτη, στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Επαναστατική Ανατροπή» ανέλαβε με προκήρυξή της τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου.
Η βόμβα περιορισμένης ισχύος είχε εκραγεί στις 27 Απριλίου στη... σκιά της Ακρόπολης, αφού το σπίτι βρίσκεται πολύ κοντά στο Ηρώδειο. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) εξετάζει τώρα τη γνησιότητα της προκήρυξης.
Γύρω στις 9.45 το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε σε αθηναϊκή εφημερίδα και με μεταλλική, παραμορφωμένη φωνή ενημέρωσε ότι έχει αφεθεί φάκελος με ένα μαύρο στικάκι στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή, εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη. Ο υπάλληλος της εφημερίδας που απάντησε στο τηλέφωνο ενημέρωσε την Αμεση Δράση και λίγη ώρα μετά, το στικάκι βρισκόταν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής. Στο σημείο υπάρχει μία πλακέτα στη μνήμη του Βελουχιώτη, επειδή εκεί το 1941 ο Α. Βελουχιώτης είχε μιλήσει για πρώτη φορά περί ένοπλου αγώνα ενάντια στους γερμανοναζί κατακτητές.
Αφού φάκελος και στικάκι ελέγχθηκαν για αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα τυχόν στοιχεία, το USB ανοίχτηκε από τους ειδικούς. Πράγματι, μέσα βρέθηκε ένα κείμενο ανάληψης ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης κατά του Ν. Τσάκου, το οποίο μελετάται από τους υπεύθυνους αξιωματικούς.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο τρόπο ανάληψης ευθύνης τρομοκρατικών επιθέσεων είχε επιλέξει η οργάνωση «6 Δεκέμβρη», με όνομα προφανώς εμπνευσμένο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, μετά την επίθεσή της στη γενική γραμματεία Τύπου τον Ιανουάριο του 2010. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν να πρόκειται για μέλη της ίδιας ομάδας που εμφανίστηκαν με άλλο όνομα.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου