Σάββατο 13 Απριλίου 2013

"Μίλησε" ο πρωταθλητής Ευρώπης


Ενα βήμα από το Final four απέχει μετά τη μεγάλη του νίκη επί της Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, που ετοιμάζεται να... πετάξει για το Λονδίνο μέσω της αγαπημένης του Κωνσταντινούπολης

Το χρέος του ο Ολυμπιακός το έκανε και με... κληρονομιά το 2-0 ετοιμάζεται για τη συνέχεια της σειράς στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, που σήκωσε τη δεύτερη ευρωπαϊκή του κούπα, ευελπιστεί πως θα βάλει τέλος στη ελληνοτουρκική μάχη και θα τσεκάρει το εισιτήριό του για το Final four στο Λονδίνο δίχως να χρειαστεί να επιστρέψει στον Πειραιά.
Αν η παράδοση έπαιζε μπάσκετ, τότε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κι αυτό καθώς κατά το παρελθόν κανένας σύλλογος δεν κατέφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-2.
Η παράδοση βέβαια δεν προκαθορίζει αποτελέσματα, αλλά οι ερυθρόλευκοι κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους και θα ταξιδέψουν στην αγαπημένη τους Κωνσταντινούπολη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Βέβαια, κανείς από τους πειραιώτες δεν δείχνει να βρίσκεται σε άλλη διάσταση. Προπονητής και παίκτες σε κοινή γραμμή και με ίδια φιλοσοφία παίζουν κάθε ματς ξεχωριστά και δεν ονειρεύονται ημιτελικούς προτού τελειώσουν τη δουλειά.
Οπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έδειξε το βράδυ της Παρασκευής (12/4) στο ΣΕΦ την απαραίτητη σοβαρότητα, απέφυγε τα λάθη του πρώτου αγώνα και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη, ρίχνοντας στο καναβάτσο την πανάκριβη Εφές.
Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να κάνει το ματς της ζωής του ο Πρίντεζης, αλλά ο έλληνας φόργουορντ παρέδωσε την σκυτάλη στον Βασίλη Σπανούλη. Σε αντίθεση με το πρώτο ματς ήταν ο ηγέτης, που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στα μεγάλα παιχνίδια.
Ο αρχηγός των πειραιωτών οργάνωσε, δημιούργησε, εκτέλεσε και ήταν πραγματικός αρχηγός σε όλα του. Σε απόδοση τον ακολούθησε ο Πέρο Αντιτς, που ανέβασε επίσης ταχύτητα στο παιχνίδι του, ενώ Παπανικολάου, Πρίντεζης και Περπέρογλου πρόσθεσαν τις δικές τους πινελιές για να έρθει η νίκη.
Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού βέβαια ήταν η άμυνά του, με μπροστάρη τον Σλούκα. Ο νεαρός γκαρντ έπαιξε σπουδαία άμυνα, ήταν ήρεμος και έβγαζε σιγουριά στην οργάνωση, ενώ με το τρίποντο του στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε τη χαριστική βολή στους τούρκους.
Ο Χάινς βέβαια στάθηκε για ακόμα μία φορά στο ύψος του, προσφέροντας σημαντικούς πόντους και κερδισμένες μάχες κάτω από τα καλάθια και όχι μόνο. Γενικότερα υστερήσαντες δεν υπήρχαν και γι' αυτό ακριβώς το λόγο ήρθε η νίκη με τη μεγάλη διαφορά.
Δεν θα πρέπει βέβαια να παραλείψουμε και την παρουσία του κόσμου, που έδωσε βροντερό παρών στο ΣΕΦ. Ειδικά όταν στα πρώτα λεπτά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν μπει στο πνεύμα του αγώνα, ο κόσμος ήταν αυτός, που τους έδωσε την κατάλληλη ώθηση για το 2-0.





Πηγή : sport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου