Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κατσουράνης... 100+1, Σάντος... 2016


Το φιλικό 90λεπτο στο Φάληρο δεν... έδωσε ειδήσεις, παρά μόνο προβληματισμό στον Σάντος για τη νωχελική εμφάνιση της Εθνικής μας, ειδικότερα στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Η είδηση βγήκε στο φινάλε του αγώνα με τους Ελβετούς, με τον Γιώργο Σαρρή να αποκαλύπτει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να προτείνει στον Φερνάντο Σάντος την επέκταση του συμβολαίου έως και το 2016 (χρονιά Euro).

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Εθνική ομάδα, τη λειτουργία της, αλλά και το πώς θα κινούνται και οι μικρότερες Εθνικές (σ.σ.: αυτό είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει τον Σάντος) να γνωρίζει ότι θα πορευτεί μ' έναν συγκεκριμένο προπονητή, άρα κι ένα συγκεκριμένο μοντέλο ποδοσφαίρου, για αρκετά χρόνια.

Εξάλλου, όταν στην ΕΠΟ αποφάσιζαν να δώσουν τα "κλειδιά" στον Πορτογάλο, αυτό ακριβώς είχαν κατά νου: ότι δεν προχωρούν στην πρόσληψη ενός προπονητή για μία ή δύο διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση του Σάντος, αν και κατά καιρούς δηλώνει πως του λείπει η ένταση της καθημερινότητας ενός συλλόγου, στην Ομοσπονδία -που είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το έργο του κόουτς- αισιοδοξούν πως η συνεργασία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Εκτός από τον Φερνάντο Σάντος, όμως, και την είδηση περί συζητήσεων για ανανέωση, πρόσωπο της χθεσινής (6/2) βραδιάς στο Φάληρο ήταν και ο Κώστας Κατσουράνης, που έφτασε τις 101 συμμετοχές και πλέον είναι ο 3ος στη σχετική λίστα, πίσω από τους Καραγκούνη και Ζαγοράκη.

Η βράβευση από την UEFA και την ΕΠΟ αποτελεί ακόμα ένα παράσημο για τον έμπειρο άσο, ο οποίος από το 2003 κι έπειτα αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής μας ομάδας.

Ο Κατσούρ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη στις 20 Αυγούστου 2003 στη φιλική νίκη με 2-1 επί της Σουηδίας. Εντεκα μήνες αργότερα πανηγύριζε την κατάκτηση του Euro...

Με το εθνόσημο έχει σκοράρει 10 φορές, τέσσερις σε επίσημα παιχνίδια, πέντε σε φιλικά.







Πηγή : sport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου