Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: Ο Σαμαράς υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής


Απανωτά πυρά εξαπέλυσε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι κινείται στη ζώνη της άκρας δεξιάς υιοθετώντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους. Η ΝΔ του Σαμαρά με ομήρους τον Ευ.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη αναπαράγουν μία ακροδεξιά ατζέντα και πριμοδοτούν τη Χρυσή Αυγή» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Μάλιστα ο Α. Τσίπρας παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στην ταινία «Η ζωή είναι ωραία» αναφέροντας ότι προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δείξει ότι τα πράγματα πάνε καλά, αλλά «όχι με τον ίδιο ωραίο τρόπο όπως στην ταινία».
Πρόσθεσε, ότι «η πραγματικότητα αυτή δεν παίρνει Photoshop, δεν ρετουσάρεται», η χώρα οδεύει προς την καταστροφή. «Δεν με τρομάζει το χαλκείο της Ρηγίλλης. Κάθονται και επεξεργάζονται τι γράφει ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook. Εγώ εάν είχα σύμβουλο μέσα στη λίστα Λαγκάρντ θα με είχαν αναγκάσει να παραιτηθώ».
Κομπάρσος
«Ο πρωθυπουργός πήγε στην Σύνοδο κορυφής για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει» υποστήριξε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η χώρα μας πήρε 25% λιγότερα από ό,τι δεν αξιοποίησε στον προηγούμενο προϋπολογισμό.
Τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «πανηγύριζε» επειδή πήραμε περισσότερα από όσα είχαν υπολογιστεί το Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν διεκδίκησε τίποτα και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κομπάρσο».
Μάλιστα, είπε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ταμείο αγροτικής ανάπτυξης, ενώ άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία, πήραν γιατί τα διεκδίκησαν.
Σημείωσε ότι αν συνεχιστεί να υπάρχει διαφθορά και πελατειακό σύστημα στο κράτος θα μείνουν αναξιοποίητα και τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν.
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει όταν βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα είναι να αναπροσαρμόσει το μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων στη βάση εξυπηρέτησης συμφερόντων της κοινωνίας.
«Αν βρισκόμασταν στο τιμόνι της χώρας θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και θα διεκδικούσαμε ειδικά κονδύλια και στοχευμένες δράσεις για τις χώρες που βρίσκονται στο μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Σκάι.
ΔΝΤ... "λάθος"
Για το «λάθος» του ΔΝΤ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ένας εκ των τριών της τρόικας να λέει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ο Σαμαράς να κάνει την πάπια».
«Εμείς κατ' αρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχω μαγικά ραβδιά. Αυτό θα το πετύχουμε με διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της χώρας και με φορολόγηση αυτών που έχουν», σημείωσε στο Σκάι.
Έριξε, επίσης, τα βέλη του και στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα λέγοντας ότι απειλεί με δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών και ότι τους μετατρέπει σε ενοικιαστές.
«Είναι άδικη αυτή η φορολογία. Εμείς θα φτιάξουμε περιουσιολόγιο για να καταγράψουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αποκαταστήσουμε σταδιακά στην προ μνημονιακή εποχή τις χαμηλές συντάξεις», τόνισε.
Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ένα ενιαίο κόμμα που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει. «Έχουμε αδυναμίες, δεν το κρύβουμε. Δεν βλέπουμε, όμως, το λαό ως τροφή για ψηφαλάκια».




Πηγή : enet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου