Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Της τρελής για μία νάρκη


Κωμικοτραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Κυλλήνης, στην Ηλεία, με πρωταγωνιστές βατραχάνθρωπους του Λιμενικού Σώματος, δύτες, τσιγγάνους, πολίτες που περίμεναν να ταξιδέψουν προς τα νησιά του Ιονίου και μια νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία... έπεσε μέσα στο λιμάνι κατά τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο.
Το αλιευτικό
Ολα ξεκίνησαν προχθές το πρωί, όταν μια τράτα, στην προσπάθειά της να «δέσει» στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου, «βρήκε» σε κάποιο αντικείμενο. Με εντολή του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Ανδρέα Κορομηλά, ο δύτης Γιώργος Δραγώνας βούτηξε στο σημείο για να διαπιστώσει ύστερα από λίγο έκπληκτος ότι στο βυθό βρισκόταν μια μεγάλη νάρκη!
«Με προσεκτικές ενέργειες, και αφού απομακρύναμε τον κόσμο, βγάλαμε τη νάρκη από τη θάλασσα και την τοποθετήσαμε στην άκρη της προβλήτας του λιμανιού, ενώ ενημερώσαμε το ειδικό σώμα του Λιμενικού προκειμένου να έρθει και να την εξουδετερώσει», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Κορομηλάς.
Χθες το πρωί, όμως, ξεκίνησαν οι απίστευτες περιπέτειες με τη νάρκη. Λίγο πριν εμφανιστεί το ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού, δύο τσιγγάνοι με ένα αγροτικό προσπάθησαν να τη φορτώσουν πάνω σε αυτό, με σκοπό να την πουλήσουν για παλιοσίδερα! Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οι ψαράδες τούς ενημέρωσαν για το αντικείμενο που ήθελαν να πάρουν, κι έτσι οι δύο τσιγγάνοι αμέσως έφυγαν τρομοκρατημένοι!
Λίγες ώρες αργότερα το κλιμάκιο του Λιμενικού φόρτωσε τη νάρκη σε ένα μικρό σκάφος, με σκοπό να τη βγάλει έξω από το λιμάνι και να την καταστρέψει με ελεγχόμενη έκρηξη.
Την έχασαν
Ομως στη μέση του λιμανιού, για άγνωστους λόγους, η νάρκη κύλησε από το σκάφος τους και χάθηκε μέσα στα νερά.
Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ όλα τα δρομολόγια προς και από την Κυλλήνη διακόπηκαν για λόγους ασφαλείας. Τα πλοία που είχαν προορισμό την Κυλλήνη, από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, παρέμεναν μέχρι αργά χθες το απόγευμα στα ανοιχτά, με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, παρά τις έρευνες των λιμενικών, δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος της νάρκης.
Και σήμερα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, δύτες επιχειρούν στο σημείο αναζητώντας τη νάρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία που εκτελούν τις γραμμές Κεφαλονιάς-Κυλλήνης και Ζακύνθου-Κυλλήνης παραμένουν αρόδο. Ακινητοποιημένα βρίσκονται αρόδο τα οχηματαγωγά-επιβατηγά «Ionian Star» και «Zakynthos 1», καθώς και το φορτηγό «Reliance» στο λιμάνι. Οπως έχει επισημανθεί, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα ασφαλείας.



Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου