Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ράλι Σουηδίας (1η ε.δ.): Αρχηγού παρόντος...




Ο Σεμπαστιάν Λεμπ δεν λέει να σταματήσει τον φρενήρη ρυθμό του αφού στην super special που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ αφενός κέρδισε τον Οζιέ στην μεταξύ τους μονομαχία αφετέρου σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο όλων. Συγκεκριμένα με το DS3 WRC ήταν κατά 2,5’’ ταχύτερος από τον Οζιέ στη μονομαχία που είχαν αλλά ο τελευταίος είχε και επαφή με ένα snowbank με το Polo R WRC. «Ήταν απλά μια μικρή ε.δ. και τίποτα το ιδιαίτερο. Τα πάντα πήγαν καλά, αλλά τώρα έχουμε να ξεκινήσουμε αύριο με τις πραγματικές ε.δ.», είπε ο Λεμπ.

Στον αντίποδα ο Οζιέ δεν τα πήγε καλά αφού σημείωσε τον 9ο χρόνο όμως δήλωσε ότι είχε προβλήματα με το Polo R WRC. «Δεν ήταν τόσο καλό. Δεν είμαι σίγουρος εάν είχα κλαταρισμένο ελαστικό πίσω δεξιά. Κάτι δεν πήγαινε καλά», τόνισε ο Οζιέ. Ο ταχύτερος χρόνος που σημείωσε ο Λεμπ του έδωσε προβάδισμα 0.5’’ από τους Νόβικοφ με το Ford Fiesta WRC και τον Λάτβαλα με το Polo R WRC οι οποίοι σημείωσαν τον ίδιο χρόνο.

Ο Νόβικοφ κέρδισε τον Ντάνι Σόρντο στην μεταξύ τους μονομαχία και δήλωσε ότι: «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και αισθάνομαι αισιόδοξος και άνετος». Ο Λάτβαλα κέρδισε τον Μίκο Χίρβονεν αλλά παρόλα αυτά είπε ότι το πέρασμά του δεν ήταν και τόσο καλό. «Μεγάλα λάθη δεν έγιναν, απλά μερικές φορές ανοίχτηκα πολύ. Είμαι άνετος τώρα για αύριο», επισήμανε ο Λάτβαλα.

Ο Χίρβονεν είναι στην 4η θέση και μάλιστα έκανε τον ίδιο χρόνο με τους Όστμπεργκ και Τιερί Νεβίλ oι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Στην κατηγορία WRC2 ο Yazeed Al Rajhi με Ford Fiesta RRC είναι στην κορυφή και ακολουθούν οι Γιούρι Προτάσοφ με Subaru Impreza και Αντέρς Γκρόνταλ επίσης με το ίδιο αυτοκίνητο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σεπ Βίγκαντ με το Skoda Fabia S2000 έκανε τον 5ο καλύτερο χρόνο στην εν λόγω κατηγορία.

Η μεγάλη απογοήτευση όμως ήταν ένα από τα φαβορί της κατηγορίας ο Εβίντ Μπρινίλντσεν o oποίος και εκκίνησε 9’ λεπτά πιο αργά εξαιτίας προβλήματος στον κινητήρα. Η πραγματική μάχη όμως εκκινεί αύριο το πρωί όπου τα αυτοκίνητα θα φύγουν από το Κάρλσταντ στις 6.10 τοπική ώρα θα έχουν ένα σέρβις στο αεροδρόμιο του Χάγκφορς και μετά ο αγώνας θα εκκινήσει με την ε.δ. Lesjofors μήκους 15 χλμ. στις 8.39 το πρωί.



Πηγή : cityauto.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου