Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

MotoGP - Sepang Test Day 3: Ο νόμος του Dani!

MotoGP - Sepang Test Day 3: Ο νόμος του Dani! (upd)

Oι πρώτες δοκιμές εξέλιξης των MotoGP για το 2013 ολοκληρώθηκαν με απόλυτη κυριαρχία του Dani Pedrosa, ο οποίος σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο του 3ημέρου με 2:00.100.




Oι πρώτες δοκιμές εξέλιξης των MotoGP για το 2013 ολοκληρώθηκαν με απόλυτη κυριαρχία του Dani Pedrosa ο οποίος σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο του 3ημέρου με 2:00.100.
Ο Ισπανός δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση όπως και η Honda RC213V. Εξίσουν ανταγωνιστική, όμως, παρουσιάζεται και η ομάδα της Yamaha, με τους Jorge Lorenzo - Valentino Rossi να δείχνουν πολύ δυνατοί.

Το φετινό Πρωτάθλημα προμηνύεται συναρπαστικό αφού πέραν των δύο Ισπανών που περιμέναμε ότι θα ήταν πολύ δυνατοί, έχουμε τον VR46 που βρίσκει ξανά τον παλιό, καλό εαυτό του μετά το εφιαλτικό «πείραμα» με τη Ducati που σαφώς του πλήγωσε τον εγωισμό και του έριξε το ηθικό, ενώ υπάρχει και ένας εκπληκτικός πιτσιρικάς που με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο του θυμίζει Rossi στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία (τότε 500cc).
Ο λόγος φυσικά για τον Πρωταθλητή της Moto2, Μarc Marquez που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με το πόσο εύκολα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της 1.000άρας RC213V. Την τελευταία μέρα πάντως, ο πιτσιρικάς είχε και την άτυχη στιγμή του καθώς έπεσε χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.
Οι τέσσερις προαναφερθέντες αναβάτες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν φέτος στο Πρωτάθλημα, αναβιώνοντας την εποχή των «Fantastic Four» Stoner, Rossi (στην προ-Ducati εποχή), Lorenzo, Pedrosa...
«Είμαι πολύ χαρούμενος! Δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερη αρχή σε αυτήν την νέα περιπέτεια. Η αλήθεια είναι πως είχα κάποιες αμφιβολίες. Δεν ήξερα πόσο ανταγωνιστικός θα ήμουν, αλλά τώρα είμαι πολύ πιο ήρεμος γιατί πιστεύω ότι μπορώ να παλέψω για σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε ο VR46.
«Best of the rest» στην τελευταία μέρα δοκιμών ήταν ο Cal Crutchlow με την «δορυφορική» YZR-M1, με τους Stefan Bradl - Alvaro Bautista να ακολουθούν. Σημαντική πρόοδο σημείωσε και ο rookie Bradley Smith με την 2η M1 της Monster Yamaha Tech 3.
Για άλλη μια μέρα η Ducati έμεινε μακριά από τον ανταγωνισμό δείχνοντας πως και φέτος, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τη μπολονέζικη φίρμα. Ο Nicky Hayden ολοκλήρωσε το 3ήμερο με τον καλύτερο χρόνο του να είναι 2.084" πιο αργός από τον ταχύτερο συνδυασμό. Πίσω του βρέθηκε ο Andrea Dovizioso που έχει και αυτός βουνό να σκαρφαλώσει (+2,1").
Από τις CRT συμμετοχές, ταχύτερος του 3ημέρου ήταν ο Aleix Espargaro με την ART της Power Electronics Aspar, ο οποίος κατέλαβε την 12η θέση σήμερα -11ος αν αφαιρέσουμε τον επίσημο δοκιμαστή της εργοστασιακής Yamaha, Katsayuki Nakasuga- με χρόνο 2:02.628.
Oι ομάδες επιστρέφουν στη βάση τους όπου θα μελετήσουν τα τεχνικά στοιχεία και τα δεδομένα που συνέλλεξαν και κλείνουν ραντεβού για τα τέλη του μηνός (26-28/2) και πάλι στη Sepang, όπου θα διεξαχθεί το 2ο 3ήμερο των χειμερινών δοκιμών.





Πηγή : e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου