Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μυστικά δείπνα με το ΠΑΣΟΚ στο... πιάτο

Τάσεις και... δείπνα στο ΠΑΣΟΚ

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πλησιάζει και οι ζυμώσεις φουντώνουν. Μαζί και τα... μυστικά δείπνα. Το χθεσινό, όμως, θεωρείται ότι μπορεί να αναδιατάξει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος, διαμορφώνοντας στην ουσία μια νέα ομάδα που θα αντιπαρατεθεί -σε πολιτικό επίπεδο- στο συνέδριο με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και «ανοίγει» το παιχνίδι του εσωτερικού διαλόγου ευρύτερα από το δίλημμα περί συμμετοχής ή όχι στην κυβέρνηση.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περίφημη «ομάδα των επτά υφυπουργών» της κυβέρνησης Παπανδρέου, ήτοι των έξι που έχουν απομείνει, μετά την αποχώρηση του Μ. Μπόλαρη από το ΠΑΣΟΚ: Φ. Σαχινίδη, Θ. Μωραΐτη, Μ. Όθωνα, Γ. Πεταλωτή, Σ. Ξυνίδη, Θεοδώρας Τζάκρη.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και οι Γ. Δριβελέγκας (δεν έδωσε το παρών), Β. Κεγκέρογλου, Ανδρ. Μακρυπίδης, Στ. Αρναουτάκης, Ηλ. Καρανίκας, Ν. Ζωίδης, Ν. Τσώνης, Αφροδίτη Παπαθανάση, Μαρία Θεοχάρη και άλλοι. Κοινό σημείο τους, η «παπανδρεϊκή» τους προέλευση, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από κύκλους της Ιπποκράτους – κυρίως, όμως, φανερή ήταν η ενόχλησή τους για την παρουσία του κ. Σαχινίδη, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη στο πλευρό του Ευ. Βενιζέλου.

Στελέχη που συμμετείχαν, πάντως, στη χθεσινή συγκέντρωση στελεχών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας υποστηρίζουν ότι στόχους τους δεν είναι η αμφισβήτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, συζήτησαν, συμφώνησαν και θα υποστηρίξουν μεγαλόφωνα την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ουρά της κυβέρνησης και να εισπράττει τη φθορά της, όπως επίσης και το γεγονός πως θα πρέπει να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση λήψης πρόσθετων μέτρων.

Ως προς τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη συμφώνησαν ότι πρέπει να κινηθεί στο σοσιαλδημοκρατικό, φιλοευρωπαϊκό και κεντροαριστερό χώρο, με πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε να μην κινδυνεύσει να συνθλιβεί εκλογικά από το δίπολο Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή : capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου