Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Επιτέλους νίκη με οδηγό τον Λόρενς ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΟΦΗ


Με κορυφαίο τον Λόρενς, που είχε δύο ασίστ (Αθανασιάδης, Κατσικάς) κι ένα γκολ, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη μετά από 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, κερδίζοντας με ανατροπή 3-1 τον ΟΦΗ, που είχε προηγηθεί με τον Περογαμβράκη και δικαιούται να φωνάζει και για πέναλτι όταν ακόμη το σκορ ήταν 0-1. Στην δεύτερη θέση ο Δικέφαλος περιμένει να χάσει βαθμούς ο Αστέρας από τον Ολυμπιακό
.
O Γιάννης Πετράκης παρουσιάστηκε διαβασμένος και παρέταξε τον ΟΦΗ εξαιρετικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κρατώντας μακριά τους κινδύνους από την εστία του Αγριμάκη και χτύπησε στην κόντρα επίθεση. Μόλις στο 9ο λεπτό, από κάθετη του Περογαμβράκη στον Κουτσιανικούλη, ο τελευταίος σε θέση τετ α τετ με τον Ιτάνζ, δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης, η σέντρα του Μπούρμπου από δεξιά, βρήκε τον ''Πέρο'' νικητή στον αέρα και με όμορφη γυριστή κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να απαντήσει, είχε την εδαφική υπεροχή (71%-29% η κατοχή της μπάλας), αλλά δεν απειλούσε τους Κρητικούς, αν εξαιρέσουμε τη φάση που ξεκίνησε από το λάθος γύρισμα του Κουρδάκη στο 15' και το πλασέ του Αθανασιάδη άουτ.

Στο 26' ο ΟΦΗ έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένος, καθώς από κάθετη του Παπάζογλου ο Περογαμβράκης βγήκε τετ α τετ με τον Ιτάνζ, που τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής Κύζας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κιτρινίζοντας παράλληλα τον Μπούρμπο για διαμαρτυρία. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι Κρητικοί έγιναν απειλητικοί, με τον Περομβράκη να πιάνει "ψαλίδι" μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ωστόσο, ο Κύζας καταλόγισε επιθετικό φάουλ στον Μπούρμπο πάνω στον Σίλντενφελντ...

Κι ενώ ο ΟΦΗ είχε ισορροπήσει το ματς, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση, μάλλον αναπάντεχα... Σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ των Κρητικών, που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, ο Λόρενς έσκαψε τη μπάλα προς την εστία του Αγριμάκη, αυτή βρήκε το κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά βρήκε πάνω στον Αθανασιάδη, που έκανε προβολή και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Δικέφαλος κατάφερε να φέρει... τούμπα το ματς με τον Λόρενς να εκτελεί συστημένα το φάουλ για το κεφάλι του Κατσικά που από την καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το γκολ ήταν... μαχαιριά για τον ΟΦΗ που δεν άξιζε να χάνει με βάση την εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο και ταυτόχρονα έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ που βγήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη. Από κάθετη πάσα του Λάζαρ, ο Κουρδάκης διώχνει άτσαλα, η μπάλα πάει στον Λόρενς, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη (3-1).

Από εκείνο το σημείο το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Δικέφαλο που έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ, ενώ στο 83' ο Δώνης έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο Βασίλη Παπαδόπουλο να κάνει το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκα.

Πηγή : sport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου