Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ξεπέρασε το 12% η πτώση για τη μετοχή της Apple


ΠΤΩΣΗ άνω του 12% σημείωσε χθες η μετοχή της Apple κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της Wall Street, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός απογοήτευσε πλήρως με τα οικονομικά αποτελέσματα για το α'Α τρίμηνο του έτους χρήσης 2012-13. Η απογοήτευση των επενδυτών προήλθε από το γεγονός ότι η εταιρία ανακοίνωσε στάσιμα κέρδη, τονίζοντας ότι το υψηλότερο κόστος παραγωγής αλλά και η ενίσχυση του ανταγωνισμού ήταν υπαίτια για το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να διατηρήσει την εντυπωσιακή πορεία που έχει συνηθίσει τις αγορές. Τα κέρδη της παρέμειναν στο επίπεδο των 13,1 δισ. δολαρίων ή 13,81 δολάρια ανά μετοχή, αμετάβλητα σε σύγκριση με το α'Α τρίμηνο του προηγούμενου έτους χρήσης. Αντίθετα, θετική ήταν η αύξηση των πωλήσεων, η οποία έφθασε στο 18% και αυτές διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 54,5 δισ. δολαρίων, για μία ακόμη φορά αγγίζοντας επίπεδο-ρεκόρ, αλλά όντας χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στα 54,9 δισ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους στοιχεία του α'Α τριμήνου της Apple, οι πωλήσεις των iPhones ενισχύθηκαν κατά 29,2% φθάνοντας στα 47,8 εκατ. από 37 εκατ. που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους χρήσης, ενώ αυτές των iPads ενισχύθηκαν κατά 48,7%, στα 22,9 εκατ. Για το τρέχον β'Α τρίμηνο η εταιρία εκτίμησε ότι οι πωλήσεις της θα κυμανθούν μεταξύ 41 και 43 δισ. δολαρίων, με το περιθώριο λειτουργικού κέρδους να διαμορφώνεται από 37,5% έως 38,5%, ενώ το λειτουργικό κόστος θα είναι μεταξύ 3,8 και 3,9 δισ. δολαρίων.
«Θεωρούμε ότι οι πωλήσεις μας παρέμειναν εντυπωσιακές, καθώς έφθασαν εκ νέου σε επίπεδα-ρεκόρ. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα προϊόντα μας θα συνεχίσουν την πολύ καλή τους πορεία και στα επόμενα τρίμηνα και συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην καινοτομία προκειμένου να προσφέρουμε στους καταναλωτές και νέα, περισσότερο εξελιγμένα προϊόντα», έσπευσε να υποστηρίξει ο επικεφαλής της εταιρίας, Τιμ




Πηγή : express.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου