Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μειώθηκε το παιδικό άσθμα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος


Μειώθηκε το παιδικό άσθμα μετά την απαγόρευση του καπνίσματος

Μια σημαντική μείωση του αριθμού των παιδιών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρό άσθμα, παρατηρήθηκε μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στα πλαίσια της σχετικής νομοθεσίας που εφαρμόζεται στην Βρετανία, υποστηρίζουν ερευνητές στο Imperial Collegeτου Λονδίνου .
Μια μελέτη έδειξε μια μείωση κατά 12% το πρώτο έτος μετά την εφαρμογή του νόμου για τη διακοπή του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν για την απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς και τα σπίτια.

Οι ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου εξέτασαν στοιχεία του εθνικού συστήματος υγείας, από τον Απρίλιο του 2002 και έπειτα.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους στο περιοδικό Παιδιατρικής, σημείωσαν ότι ο αριθμός των παιδιών που εισάγονται στο νοσοκομείο με σοβαρές κρίσεις άσθματος αυξανόταν κατά περισσότερο από 2% ένα χρόνο πριν τους περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Ιούλιο του 2007.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, υπολόγισαν ότι η πτώση των εισαγωγών κατά τους επόμενους 12 μήνες ήταν 12% και ένα επιπλέον ποσοστό 3% σε καθένα από τα επόμενα δύο έτη. Λένε ότι κατά τη διάρκεια της τριετίας, αυτό ήταν ισοδύναμο περίπου 6.800 εισαγωγές.

Η μείωση των εισαγωγών παρατηρήθηκε σε αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών, σε πλούσιους και υποβαθμισμένες συνοικίες, σε πόλεις και αγροτικές περιοχές.
«Ξέρουμε εδώ και καιρό ότι το κάπνισμα και το παθητικό κάπνισμα είναι επικίνδυνο, καθώς όχι μόνο προκαλεί κρίσεις άσθματος που έχουν αποτέλεσμα τις εισαγωγές παιδιών σε νοσοκομείο, αλλά μπορεί ακόμη και να τους αναγκάσει να αναπτύξουν την ασθένεια» δηλώνει στο BBC, η Έμιλι Χάμφρεϊς, από την οργάνωση Asthma UK, καλωσορίζοντας τα ευχάριστα αποτελέσματα της μελέτης.

Σύμφωνα με την Χάμφρεϊς είναι ανάγκη να γίνουν περισσότερα για να αποτραπούν τα παιδιά και οι νέοι από το να αρχίσουν να καπνίζουν.




Πηγή : e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου