Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Προκήρυξη για τη βόμβα στο MALL

Στην προκήρυξη τα μέλη των δύο οργανώσεων εξηγούν γιατί επέλεξαν τον συγκεκριμένο στόχο και περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την «επιχείρησή» τους

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ
Η πρωτοεμφανιζόμενη «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων», που αποτελείται από τις οργανώσεις «Αγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Mall. Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι η προκήρυξη είναι γνήσια και επιχειρησιακά κατατάσσει την οργάνωση κάτω από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στην προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη των δύο οργανώσεων εξηγούν γιατί επέλεξαν τον συγκεκριμένο στόχο και περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την «επιχείρησή» τους, ενώ μέσα από το κείμενο διαφαίνεται η προσπάθεια των συντακτών να πείσουν ότι δεν ήθελαν ανθρώπινα θύματα.
«Η στοχοθεσία που επιλέξαμε είχε μια ιδιαιτερότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο μέσα στο οποίο κινείται πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος σε καμία περίπτωση -και σ΄ αυτό είμαστε ξεκάθαροι- δεν αποτελεί στόχο μας. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάθει το παραμικρό κάποιος διερχόμενος τυχαίος άνθρωπος».
Σύμφωνα με τη διήγησή τους, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επιχείρηση τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο ντουλαπάκι ενός διαφημιστικού περιπτέρου εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πειραχτεί από κάποιον κατά λάθος. «Δώσαμε υπεραρκετό χρόνο για την εκκένωση εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα οποιουδήποτε τύχαινε να βρεθεί εντός του.
Στην προκήρυξη τα μέλη των δύο οργανώσεων εξηγούν γιατί επέλεξαν τον συγκεκριμένο στόχο και περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την «επιχείρησή» τους
Τα κριτήρια της επιλογής
Επίσης η μέρα και η ώρα που επιλέξαμε (πρωί Κυριακής) ήταν η κατάλληλη διότι λόγω της μικρής προσέλευσης κόσμου (κλειστά μαγαζιά - αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουν οι προβολές), η εκκένωση θα ήταν σίγουρη όπως και έγινε. Είναι πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιονδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων, έστω κι αν αυτό σημαίνει έκπτωση των μέτρων της δικής μας ασφάλειας».
Παρακάτω εξηγούν ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση, από άλλον σύντροφό τους, με τον οποίο ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τα μέλη της ομάδας που έκαναν την τοποθέτηση και παρέμεναν εκεί, ώστε να μην αφήσουν ούτε λεπτό εκτεθειμένο τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Προκήρυξη για τη βόμβα στο MALL
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ
«Οπλιστείτε με καλάσνικοφ και σφαίρες»
Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση παρουσιάζει το ιδεολογικό προφίλ της και εξαπολύει απειλές κατά πολιτικών και κρατικών λειτουργών.
«Είμαστε αναρχικοί, αντικρατιστές και εχθροί της δημοκρατίας. Και αν η δράση μας καταδικάζεται από το πολιτικό σύστημα, εμείς έχουμε από καιρό καταδικάσει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή του» γράφει ο συγγραφέας της προκήρυξης.
Οι δύο οργανώσεις που ανέλαβαν την ευθύνη σημειώνουν ότι δεν υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν ότι θα «βουλώσουν το στόμα κάθε ανεμοδούρας της καθεστωτικής Αριστεράς και λοιπών συνωμοσιολόγων που μιλάνε περί παρακράτους και μυστικών υπηρεσιών».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της προκήρυξης όπου αναφέρεται πως η εξουσία φοβάται, καθώς δεν είναι ανίκητη, αλλά αποτελείται από «ανθρώπους ευάλωτους με όνομα και διεύθυνση, που όσους μπάτσους και αν προσλάβουν θα αποτελούν μόνιμο στόχο των αναρχικών ανταρτών». Τα μέλη της οργάνωσης απευθύνουν προσκλητήριο συσπείρωσης όσων δραστηριοποιούνται στο αντάρτικο πόλης, μιλούν για ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας και καλούν όσους συμφωνούν μαζί τους «να οπλιστούν με καλάσνικοφ και σφαίρες για να επανοικειοποιηθούν τον Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουν το χρήμα και να καταλάβουν τα κτίρια».
Αναφερόμενοι, τέλος, στις καταλήψεις, όπως αυτή της βίλας Αμαλία, δηλώνουν ότι δεν είναι αυτόκλητοι υπερασπιστές τους και ότι η δράση τους είναι απάντηση στην κρατική βία.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.
Τις απειλές που διατυπώνονται στην προκήρυξη επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει η Αντιτρομοκρατική. Αξιωματικοί της Υπηρεσίας αναφέρουν πως το κείμενο ανάληψης της ευθύνης είναι μέτριου αναρχικού λόγου, μηδενιστικής λογικής, που θυμίζει έντονα τις προκηρύξεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή το σημείο όπου γίνεται λόγος για τα καλάσνικοφ και το οποίο ερμηνεύεται ως προαναγγελία νέων χτυπημάτων. Με βάση τη συγκεκριμένη παράγραφο θεωρείται πως η οργάνωση πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να περάσει στην επόμενη φάση και να πλήξει ενδεχομένως νέους στόχους.
Πηγές της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν πως απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών της οργάνωσης ότι δεν ήθελαν θύματα και υπογραμμίζουν ότι μια επίθεση στο «Mall» εμπεριέχει υψηλό κίνδυνο για απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Εκπληξη προκαλεί στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής το γεγονός ότι απευθύνουν χαιρετισμούς σε όλα τα μέλη και τις τρομοκρατικές οργανώσεις ανεξαιρέτως, από «17Ν» και ΣΠΦ μέχρι ΕΛΑ και αναρχικούς στο εξωτερικό, πρακτική καινοφανής για τον χώρο.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου