Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πόλεμος Microsoft - Google με αφορμή το Activesync


Πόλεμος Microsoft - Google με αφορμή το Activesync
Σε σφοδρή αντιπαράθεση εξελίσσεται η απόφαση της Google να εμποδίσει τον συγχρονισμό των λογαριασμών του Gmail στα Windows Phone.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η Google αποφάσισε να σταματήσει πριν λίγες εβδομάδες το συγχρονισμό μεταξύ Gmail και Windows Phone προκαλώντας πονοκεφάλους στην Microsoft.

Ο συγχρονισμός γινόταν μέσω Exchange Activesync που τώρα δεν λειτουργεί με το Gmail και τις άλλες Google υπηρεσίες.
Η Google προχώρησε σε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις διαρροές των χρηστών της προς άλλα λειτουργικά συστήματα.
Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου οι χρήστες δεν θα μπορούν να συγχρονίσουν το Gmail με το Windows Phone τηλέφωνό τους παρά μόνο μέσω IMAP χωρίς να μπορούν να συγχρονίσουν το ημερολόγιο ή τις επαφές τους.
Η Microsoft κατηγορεί τη Google ότι προχώρησε στην κατάργηση του Exchange Activesync πολύ νωρίτερα από την δημοσιοποίησή του προκαλώντας δυσκολίες στους χρήστες.
Η λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί αν η Microsoft ακολουθήσει τα πρωτόκολλα CardDAV και CalDAV που θα επιτρέπουν το συγχρονισμό των επαφών και του ημερολογίου της Google στα τηλέφωνά της.
Η Google ανακοίνωσε την κατάργηση του Exchange Activesync από το Gmail τα περασμένα Χριστούγεννα όταν σχεδόν όλοι οι μηχανικοί της Microsoft έλειπαν σε διακοπές.
Η Microsoft προσπάθησε να πείσει τη Google να δώσει παράταση έξι μηνών στην κατάργηση του Exchange Activesync που αναμένεται να γίνει στις 30 Ιανουαρίου όμως η Google φαίνεται ανένδοτη.
Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών αφήνει ένα κενό στους χρήστες καθώς δεν είναι γνωστό αν θα λειτουργούν οι Gmail λογαριασμοί στα Windows Phone τηλέφωνα από τις 30 Ιανουαρίου και μετά.
Πρόκειται για μια σοβαρή ρήξη μεταξύ των δύο εταιρειών που είναι αποτέλεσμα της κόντρας τους γύρω από τα λειτουργικά συστήματα των κινητών τηλεφώνων.





Πηγή : e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου