Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια


Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Επιχείρηση στο χώρο του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια, όπου είχαν παραμείνει συγκεντρωμένοι αρκετοί απεργοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν λίγο πρις τις 4 τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ.
Άνδρες της ΕΚΑΜ, έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου και στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν όσους βρίσκονταν μέσα στο χώρο.
Επίσης μεταδίδονται πληροφορίες για τουλάχιστον δύο προσαγωγές.
Έξω από το χώρο του αμαξοστασίου παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα δεκάδες εργαζόμενοι στο μετρό, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κόντρα στην επίταξη που διέταξε η κυβέρνηση.
Από χθες παραδόθηκαν φύλλα πορείας σε αρκετούς εργαζόμενους και σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων η αστυνομία παρέδιδε τα χαρτιά της επίταξης σε σπίτια εργαζομένων και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, Ηλεκτρικό, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακό που τραβούν χειρόφρενο σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση για να λήξει η απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Η σημερινή απεργία γίνεται με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά.
Η απόφαση για επίταξη πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων τόσο σε εργατικά συνδικάτα όσο και σε κόμματα της αντιπολίτευσης.
Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους απεργούς, που εδώ και ημέρες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο, ότι δεν θα δεχθεί εξαιρέσεις.Για "κοινωνικά απαράδεκτη απεργία" έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ η ΔΗΜΑΡ επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις λέγοντας πως δεν συμφωνεί με το μέτρο της επίταξης.
Για ένα νέο "πραξικόπημα" κατά του Συντάγματος έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Για πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων μίλησε το ΚΚΕ ενώ στο χώρο του αμαξοστασίου μετέβη χθες η ΓΓ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε όλους τους εργαζομένους να κάνουν δικό τους αγώνα τον αγώνα των εργαζομένων του μετρό.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Πρόσκληση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1μμ έξω από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια και στις 4 μμ στο Σύνταγμα απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ).
Επίσης συλλαλητήριο κατά της επίκλησης του μέτρου της επίταξης για τους εργαζόμενους στο Μετρό διοργανώνει το ΠΑΜΕ για αύριο, Σάββατο, στις 11 πμ στην Ομόνοια.

“Δεν είμαστε δολοφόνοι” απαντούν οι εργαζόμενοι

Εντονες αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρηση της Αστυνομίας στο χώρο του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια, προκειμένου να απομακρύνει τους απεργούς. “Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι” δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης “Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ” πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.
Στο ίδιο ύφος ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ Βασίλη Σταθούση, ο οποιός είπε ότι “με τη σημερινή ενέργεια ξεσκεπάζεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με την επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια σε συνδυασμό με την ολονύκτια επίδοση των φύλλων επίταξης, που μας θυμίζει το σύστημα «Πόρτα- Πόρτα των ΕΛΤΑ», η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε "δημοκρατικότητα" ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών και μάλλον προηγείται”.




Πηγή : enet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου