Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Θα κλωνοποιήσουν τον άνθρωπο του Νεάτερνταλ;


Θα κλωνοποιήσουν τον άνθρωπο του Νεάτερνταλ;

Ο ειδικός γενετιστής George Church επιμένει ότι οι Νεάντερταλ μπορεί να κλωνοποιηθούν αν εμφυτεύσουν το DNA τους σε μία εξαιρετικά περιπετειώδη γυναίκα! Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να επαναφέρει στη ζωή τους εξαφανισμένους Νεάντερταλ. "Όπου υπάρχει DNA έχουμε και μία ευκαιρία. Το όριο για την εύρεση υπολειμμάτων DNA είναι περίπου 1 εκατ. χρόνια!" επισημαίνει ο γενετιστής σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.

Έχουν περάσει μόλις 30.000 χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι εξαλείφθηκαν οι Νεάντερταλ και οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει στοιχεία DNA από τα εδώ και αιώνες εξαφανισμένα είδη, σε απολιθώματα στην Ευρώπη. Θεωρητικά, το DNA θα μπορούσε να εμφυτευτεί σε έμβρυο που με τη σειρά του θα μπορούσε να εμφυτευτεί σε μήτρα μία πολύ τολμηρής γυναίκας, αναφέρει συγκεκριμένα ο Church.

Φυσικά όρος είναι ότι η κλωνοποίηση είναι αποδεκτή από την κοινωνία, όπως υπογραμμίζει ο καθηγητής, αλλά στην Ευρώπη η μέθοδος αυτή απαγορεύεται ακόμη.

Αυτό που απασχολεί τους ερευνητές είναι πόσο μακριά μπορεί να φθάσει αυτή η θεωρία του γενετιστή. "Είναι ενδιαφέρουσα η θεωρία του Church αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να εφαμροστεί ποτέ", είπε ο Arthur Caplan, επικεφαλής της επιτροπής της βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Επειδή ο Νεάντερταλ είναι ο πιο κοντινός "συγγενής" του ανθρώπου, ο Church θεωρεί ότι η ανθρωπότητα σε περίπτωση κλωνοποίησής τους θα κερδίσει σημαντική γνώση. Στη συνέντευξή του ο γενετιστής αναγνωρίζει το ηθικό και νομικό δίλημμα που εμπερικλείει η κλωνοποίηση αλλά σημειώνει ότι "οι νόμοι αλλάζουν. Ρόλος μου είναι να καθορίσω τι είναι τεχνολογικά εφικτό".







Πηγή : madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου