Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρίγκιπας Χάρι: Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν

Πρίγκιπας Χάρι: Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν
Αφαιρώ μια ζωή για να σώσω μια άλλη. Αυτό ήταν το διακύβευμα, πιστεύω, δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στο Αφγανιστάν, αποκαλύπτοντας ότι έχει σκοτώσει Ταλιμπάν στο πλαίσιο της επιχειρησιακής του δράσης.

«Το έχω κάνει, όπως άλλωστε πολλοί εξ ημών» απάντησε χωρίς περιστροφές ο 28χρονος πρίγκιπας στην ερώτηση του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Press Association, σχετικά με το αν έχει σκοτώσει αντάρτες με το ελικόπτερό του στην επαρχία Χελμάντ. Οπως εξήγησε: «Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κακό στους δικούς μας, θα πρέπει να τους θέσουμε εκτός παιχνιδιού». Υπονόησε μάλιστα ότι είναι καλός στη δουλειά του, λόγω της εμπειρίας του στα videogames, εξωθώντας τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ να τον χαρακτηρίσει «δειλό» που συγκρίνει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν με το PlayStation.

Αναφερόμενος στη ζωή του μέσα στον στρατόπεδο, ο Χάρι ή λοχαγός Γουέιλς, όπως είναι γνωστός στον στρατό, τη χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογική», καθώς δεν του επιφύλασσαν ειδική μεταχείριση. Αποκάλυψε επίσης ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του Γουίλιαμ τον ζηλεύει που μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου, τη στιγμή που εκείνος απαγορεύεται να το κάνει, λόγω του μελλοντικού του ρόλου.

Ο Χάρι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εγκυμοσύνη της Κέιτ, για την οποία πληροφορήθηκε από το ευτυχές ζεύγος τηλεφωνικά. «Προφανώς είμαι ενθουσιασμένος και για τους δυο τους. Ανυπομονώ να γίνω θείος» είπε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η δούκισσα του Κέιμπριτζ να μπορέσει να απολαύσει τις ιδιωτικές αυτές στιγμές προστατευμένη από τη δημοσιότητα. Οσο για τη δική του προσωπική ζωή, παραπονέθηκε ότι το αξίωμά του περισσότερο απωθεί παρά ελκύει τις γυναίκες, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει αν είναι μόνος λέγοντας: «Είμαι απλώς εδώ και κάνω τη δουλειά μου. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις γυμνές φωτογραφίες του που διέρρευσαν από το Λας Βέγκας, παραδέχτηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση φέρθηκε περισσότερο σαν στρατιώτης παρά σαν πρίγκιπας, απογοητεύοντας την οικογένειά του.
Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου