Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το BlackBerry Messenger επεκτείνεται σε άλλα λειτουργικά


Στα «έξυπνα» κινητά με λειτουργικό Android και iOS θα γίνει διαθέσιμο από το καλοκαίρι το BlackBerry Messenger (ΒΒΜ), η δημοφιλής υπηρεσία της BlackBerry. Με αποκλειστική λειτουργία τη δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ίντερνετ, όταν λανσαρίστηκε, το BlackBerry Messenger προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους κατόχους κινητών BlackBerry να πραγματοποιούν πολλές ακόμη δυνατότητες, με βασικότερη την πραγματοποίηση δωρεάν ιντερνετικών τηλεφωνικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων.
Η επέκταση της εφαρμογής σε «έξυπνα» κινητά θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Σε πρώτη φάση, θα επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών και αρχείων, τόσο ανάμεσα σε μεμονωμένους χρήστες όσο και σε ομάδες.
Το ΒΒΜ για το Android (Ice Cream Sandwich και άνω) και το iOS (iOS 6 και άνω) θα αναβαθμισθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, ώστε να δίνει τη δυνατότητα και για την ιντερνετική επικοινωνία μέσω φωνής και εικόνας.
Η εταιρεία αποκάλυψε πως 60 εκατομμύρια κάτοχοι κινητών BlackBerry χρησιμοποιούν το ΒΒΜ τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Μέχρι πρόσφατα, η εφαρμογή αποτελούσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των κινητών BlackBerry από τα άλλα λειτουργικά – είναι χαρακτηριστικό ότι στην πορεία η Apple αντέγραψε το ΒΒΜ, λανσάροντας τα iMessage και FaceTime για τις «έξυπνες» συσκευές της.
Έτσι το ερώτημα είναι αν η διάθεση του ΒΒΜ σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις κινητών BlackBerry. Σύμφωνα πάντως με τον Thorsten Heins, CEO της εταιρείας, το «οικοσύστημά» της προσφέρει αρκετές ακόμη δυνατότητες που εξακολουθούν να το κάνουν ελκυστικό.
Παράλληλα, ο Heins ανακοίνωσε το BlackBerry Q5, ένα νέο μοντέλο που «τρέχει» το λειτουργικό BlackBerry 10 και είναι φθηνότερο από τα υπάρχοντα BlackBerry Z10 και Q10. To Q5 διαθέτει οθόνη αφής και θα λανσαριστεί τον Ιούλιο σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.





Πηγη : kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου