Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η βασίλισσα Ρεάλ «πέθανε», ζήτω ο βασιλιάς Ολυμπιακός

Η βασίλισσα Ρεάλ «πέθανε», ζήτω ο βασιλιάς Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι το θαύμα του... Στη θέση της ΤΣΣΚΑ φέτος βρέθηκε η Ρεάλ και αντί του -19 το -17. Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε και αυτή τη φορά να γυρίσει το παιχνίδι, να βγει νικητής, να αποδείξει ότι ήταν και παραμένει ο «βασιλιάς» της μπασκετικής Ευρώπης!
Με ηγέτη τον Σπανούλη και με άξιους συνοδοιπόρους τους Λο, Χάινς, Αντιτς, Περπέρογλου αλλά και τα άλλα παιδιά, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο, κάτι που μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε πετύχει (2003, 2004) στο παρελθόν μαζί με την Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991).
Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους (27-10) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, όμως βελτίωσαν στη συνέχεια την άμυνα τους και πήραν τη νίκη που ισοδυναμεί με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
Στην τρίτη περίοδο, οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοση τους, πέρασαν μπροστά και μετά από ένα τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ στο 27' (55-56) έλεγξαν το παιχνίδι, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης που σημείωσε 22 πόντους όλους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Έισι Λο είχε 20.
Ο Ρούντι Φερνάντεθ για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από 18 χρόνια τελείωσε το ματς με 21 πόντους, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 17, με τον Σέρχιο Γιουλ να προσθετει 14.





Πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου