Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Φινλανδία: Παράνομη η μετάδοση του... Λόττο στην κρατική τηλεόραση



Να σταματήσει την προβολή της κλήρωσης του Λόττο, με το αιτιολογικό ότι η εκπομπή είναι «παράνομη» κάλεσαν τη δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας, YLE, οι αρχές της βορειοευρωπαϊκής χώρας.
Η απόφαση του φινλανδικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου εξέπληξε τους υπευθύνους της κρατικής τηλεόρασης, η οποία μεταδίδει εδώ και 42 χρόνια την κλήρωση του Λόττο και άλλων παιχνιδιών της επίσης κρατικής εταιρείας Veikkaus.
«Πρόκειται λοιπόν για μια παράνομη δραστηριότητα η οποία γίνεται εδώ και δεκαετίες ενώπιον κοινού και παρουσία δύο αστυνομικών, κάθε Σάββατο βράδυ», σχολίασε ειρωνικά η εκπρόσωπος της YLE, Ρέιγια Χιβαρίνεν.
Το κανάλι πάντως ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με αυτήν την ερμηνεία του νόμου. Με βάση τη νομοθεσία απαγορεύεται να προβάλλονται προγράμματα τα οποία διαθέτουν χορηγό.
Στην περίπτωση του Λόττο «πρόκειται σαφώς για μια δραστηριότητα με χορηγό, κάτι το οποίο απαγορεύεται από το νόμο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας επιτήρησης των μέσων ενημέρωσης, Πέτρι Μακόνεν.
Η Veikkaus, η οποία ελέγχεται πλήρως από το φινλανδικό κράτος, χρηματοδοτεί με τα κέρδη της αθλητικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Το 2012 τα καθαρά της κέρδη ανέρχονταν στα 501 εκατομμύρια ευρώ.
Η μετάδοση της κλήρωσης του Λόττο απέφερε στην κρατική τηλεόραση τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.





Πηγη : naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου